BALIKESİR ŞEHİT EVİNDE BULUŞTU
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde şehit olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün'ün Balıkesir'deki baba evine ateş düştü. 5 ay önce mezun olan 22 yaşındaki Astsubay Gökçün'ün Adnan Menderes Mahallesi'nde doğup büyüdüğü Deniz Sitesindeki apartmana dev Türk Bayrağı asıldı. Sırasıyla MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek şehit ailesini ziyaret edip, acılarını paylaştı. Garnizon Komutanlığı ve ailenin isteğiyle basın mensupları eve alınmadı. Gökçün ailesinin yakınları, komşuları çok sayıda vatandaş evin önünde büyük bir kalabalık oluşturdu.
ŞEHİTLERİN VEBALİ HÜKÜMETTE
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, acılı anne Ayfer ve baba Serhat Gökçün'le, şehidin 16 yaşındaki kardeşi Ulaş'a başsağlığı diledikten sonra açıklamalarda bulundu. Sözün bittiği yerdeyiz diyen Ok, "Türk milletinin başı sağ olsun. Acımız çok büyük. Bunlar maalesef çözüm sürecinin Türk milletine ödettiği ağır bedellerdir. Daha 5 aylık mezun gencecik astsubay kardeşimiz, dün davul zurna ile gönderdiğimiz evlatlarımız al bayrağa sarılı bir şekilde geliyor. Bunun vebali de çözüm sürecini ihanet sürecini savunan hükümette ve yetkililerdedir. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
MHP'li Ok, bir gazetecinin "Hep başımız sağ olsun, vatan sağ olsun diyoruz da ne zaman dinecek bu kan? Sizler 550 vekil mecliste ne yapıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "550 milletvekili deyince, bizler asla ve asla bu çözüm sürecinin içinde olmadığımız gibi tam karşısında olduk. Bu sürecin Türk milletini, devletini bölünmeye götürdüğünü söyledik. Bunun vebali Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere sayın Başbakan ve AKP hükümetinin boynundadır. AKP'nin iktidarına engel olamadığımız için millet de bize ne vebal biçiyorsa boynumuz kıldan incedir. Ancak şehitlerin günahı açılım sürecini bu millete kurtuluş diye yutturanlardadır" dedi.
UĞUR'U YUHALADILAR
MHP'li Ok'un bu açıklamayı yaptığı anlarda taziye ziyaretine gelen Balıkesir'in AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, çıkışta evin önünde bekleyen çok sayıda ülkücü genç tarafından yuhalandı. "Buraya ne yüzle geliyorsun" diyen gençler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene", "Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz" diye slogan attı. Tekbir getiren gençler, "Şehidim hakkını helal et bize" diye slogan attı. Ülkücü gençler gece boyunca şehirde Türk bayrakları ve konvoylarla gezerek, terörü lanetledi. 
KOMUTANDAN BAŞSAĞLIĞI 
Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek evin önünde bulunan vatandaşların elini sıkıp, başsağlığı diledi. Şehit astsubayın bir yakını da bir subaya sarılarak ağlarken, "Hala 400 milletvekilinden söz ediyorlar" diye sitemde bulundu.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()

FOTOĞRAFLI