Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Batman Milletvekili aday adayı Yusuf Tanrıseven, yayımladığı mesajında Balkanlardan Orta Asya’ya kadar uzanan coğrafyada, yüzyıllardan bu yana kutlanan Nevruz Bayramı’nın burada yaşayan tüm halkların ortak değeri ve ortak bayramı olduğunu söyledi.
21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarına ilişkin mesaj yayımlayan Yusuf Tanrıseven, Nevruzun önemine vurgu yaptı. Tanrıserven, mesajında, "Bizler, dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı bütünün mensuplarıyız; aynı gök kubbenin altında yaşıyor, aynı yağmurla ıslanıyor, aynı güneşle ısınıyoruz. Nevruz herkesin kardeş olduğunu, herkesin aynı kökten, aynı ruhtan geldiğini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır" dedi.
Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşları olduğuna vurgu yapan Tanrıseven, "Bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.
Nevruz’un yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrı olduğunu aktaran Tanrıseven, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Baharla birlikte doğada yaşanan hareketlilik, çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de temsil etmektedir. Bu anlamlı günü, el ele, gönül gönüle vererek kutlamamız, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılmamız gerekir. Birbirimize sımsıkı kenetlenecek, bütün unsurlarımızla, bütün farklılıklarımızla bu toprağın, bu vatanın asli unsuru olduğunu bilerek birbirimizi bağrımıza basacağız. Baharın müjdecisi olan nevruz bayramıyla toprağın yeniden dirilişi aslında bütün bir hayatın, insanlığın, insani değerlerin yeniden yeşermesidir. Nevruz’un pek çok ülkede aynı duygularla kutlanıyor olması, bu ülkeler arasındaki tarihi ve kültürel ortaklığın eşsiz bir örneğidir. Toplumları sevgi ve barışla birbirlerine kaynaştıran bu bayram, sahip olduğumuz ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşattığımız önemli kültürel değerlerimizden biridir. Toplumsal barış ve kardeşliğin pekiştirilmesine katkı sağlayan Nevruz, ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın kaynağıdır. Çözüm süreci ve içinde bulunduğumuz bu tarihi süreç bizleri bu yıl nevruzu bir kat daha coşkulu kutlama yapmaya sevk etmektedir. Ben bu düşüncelerle başta milletimiz olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm halkların Nevruz Bayramlarını kutluyor, Nevruz’un, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum."