Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2015’e Adanalıların arasında girdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen yeni yıl etkinliklerine Adanalılar yoğun katılım gösterdi. Binlerce Adanalı DJ müziği, lazer ve havai fişek gösterileri eşliğinde 2015’i karşıladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni yıl kutlamalarına ailesiyle birlikte katıldı ve hemşehrilerini selamladı.
2014’ün acısıyla, tatlısıyla geride kaldığını belirten Başkan Sözlü, “Bugün burada özgürce toplanabiliyor olmamız bizim için bir nimettir ve değerini iyi bilmemiz gerekir. Bunu ve bayrağımızın göklerde bağımsızca dalgalanmasını Cumhuriyetimize, demokrasimize borçluyuz. Cenab-ı Allah’a çok şükürler olsun. Bugün, şu havayı teneffüs edebilmemiz için bağımsız bir ülkeyi bize miras bırakanlar büyük bedel ödediler. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.
"KAN VE GÖZYAŞI DİNSİN"
Yanı başımızdaki coğrafyalarda kan ve gözyaşı bulunduğunu, ülkemize de yansımalarının olduğunu ifade eden Sözlü, “Cenab-ı Allah’tan diliyoruz ki; 2015 yılı, bütün insanlık alemi için kanın, gözyaşının dindiği, huzurun, barışın, refahın hüküm sürdüğü bir yıl olsun. Cumhuriyetimizin kökleri daha derinlere insin, demokrasimiz güçlensin, aziz Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar varlığını sürdürsün” diye konuştu.
"ADANA’NIN YILI OLACAK"
2015’te Adanalı hemşehrilerinin dileklerinin gerçekleşmesini arzu ettiğini kaydeden Başkan Sözlü, şöyle devam etti:
“2015 yılı inşallah Adanamız için kalkınma, hamle yılı olacak. Bizden ümidi olanları mahkum etmeyeceğiz, sizin için çalışacağız. 2015 Adana’nın yılı olacak.”
Saatlerin 12’yi göstermesine 10 saniye kala Uğur Mumcu Meydanı’nı dolduran Adanalılarla birlikte 10’dan geriye doğru sayan Başkan Sözlü, hemşehrilerinin yeni yılını kutladı. Başkan Sözlü, Adanalılarla birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Büyük coşkunun yaşandığı meydanda havai fişek gösterisi ilgiyle izlendi.
Adanalılar, Başkan Sözlü’yü alandan sevgi gösterileriyle uğurladı.