Van’daki S.S. 64 Nolu Kooperatif Başkanı İdris Takva, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan otobüslere karşı olmadıklarını belirterek, “Biz çifte standart yapılmasına karşıyız” dedi.
Kooperatif binasında açıklamalarda bulunan S.S. 64 Nolu Kooperatif Başkanı İdris Takva, yetkililerin ulaşım noktasında çifte standart uyguladığını öne sürerek, “Nüfusu 782 olan bir yerleşim yerine 15 hat verilirken, 3 bin nüfusa sahip bir yere neden 5 hat verildi? Sözde 300 kişiye bir hat veriliyordu. Durum böyle iken yapılan bu çifte standart niye? Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından Memur-Sen TOKİ’ye iki belediye otobüsü, bir halk otobüsü ve 4 tane ‘M’ plaka minibüsün geleceği belirtiliyor. Biz bunların hiçbirine karşı değiliz. Fakat sıkıntılarımız giderilmediği taktirde, iki belediye otobüsü hariç, Memur-Sen TOKİ’ye ne halk otobüsünün ne de minibüslerin girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Kentte meydana gelen depremlerin ardından 3 yıl boyunca Memur-Sen TOKİ’ye yetkililerin araç tahsis etmediğine vurgu yapan Takva, “3 yıldan bu yana buraya araç tahsis etmediniz. Neden oradaki halkımızın ihtiyacını gideremediniz? Çünkü yaşanan deprem sonrası zarar vardı. Çirkeflik, sıkıntı vardı. Yol yoktu. Şu an aktif olan yolu kendi arazimden geçirdim, siz ne yaptınız? Yarın öbür gün yolu keserim, kamulaştırmada olsa yolumu vermem. Bu nedenle yetkililerin bu sorunumuza bir an evvel el atmasını ve bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz. Bizde herkes gibi hakkımız olanını istiyoruz” şeklinde konuştu.