Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ceyhun Baskın, yardımcısı Erman Onatça ile kurul üyeleri Tuğçe Yıldırım, Emre Nargile, Aslı Teğmen, Mustafa Yumuşak, Gökberk Babacan, Selçuk Televi, Gökhan Yağan tanışmak ve istişarede bulunmak için Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan’ı borsa binasında ziyaret etti.
Göreve yeni geldiklerini ifade eden TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ceyhun Baskın, yaptığı açıklamada “Genç girişimcileri desteklemek, nitelik ve nicelik bakımından arttırmak, gerekli donanımları sağlamak, eğitim ve seminerler vermek ve şehirdeki iş potansiyelini yükseltmek adına TOBB tarafından oluşturulmuş bir kuruluz. Kurul olarak Adana’mızın dinamikleri olan Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve yönetimlerini ziyaret ederek kendimizi tanıtıyoruz. Kent ekonomisine yön veren başkanlarımızla tanışarak, deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Üreteceğimiz projelerin ayağı yere sağlam basan nitelikte olması için fikir alış verişinde bulunmaya ve destek istemeye geldik. Muammer başkanımızın Adana sevdalısı olduğunu bildiğimizden önerileri bizim için altın niteliği taşıyor. Tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.
Genç Girişimcilerin zımba gibi olduğunu belirten Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Öncelikle yeni seçilen Genç Girişimciler Kurulu’na hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Hem kendileri, hem şehrimiz, hem de ülkemiz için hayırlı işler yapacaklarından eminim. Çünkü çoğunu yakinen tanıyorum. Borsamızı ziyaret etme inceliğini gösterdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Genç Girişimcilerde ve Kadın Kurullarında ekipler güzel yarışmalarla, biz şunları, şu işleri yapacağız diye somut projelerle geliyorlar. Adana’da sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarının, Valiliklerin, belediyelerin birlikte çalışma konseptine şimdi bu kurullar da katılıyor. Yeni ekip, yeni heyecan demektir. İnşallah Adana’da siz genç girişimcilerin, kadın girişimcilerin faaliyetleriyle hep birlikte güzel işler yapılacak. Yeni nesil önceden de hızlanarak gelirdi ama şimdilerde katlayarak hızlı geliyorlar. Bizleri de önlerine alarak götürecekler inşallah. Sizlerin bu tırmanışında bizlerde üzerimize düşeni severek yapacağız” dedi.