Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği tarafından gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Rümeysa Sarısaçlı, Kur’an ile yaşamayı anlattı.
Cırlaz Salonda bayanlara yönelik gerçekleştirilen konferansa, bayanlar büyük ilgi gösterdi. Dualar, ilahiler ve şiirlerin okunduğu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Rümeysa Sarısalcı, Allah gönderdiği kitaba sıkı sıkıya sarılmak gerektiğini vurguladı.
Sarısaçlı konuşmasında, “Allah Kur’an dışında başka ipleri kurtarıcı sanıp sarılarımızı istemez. Peygamberimiz ‘Allahın ipi Kur’an’dır. Kim ona sarılırsa kurtulur’ buyurmu?tur. Kur’an’a sarılmak Kur’an’ı yaşamaktır. İnsanlar ne zaman vahiyden uzaklaşmışsa o zaman yoldan çıkmıştır. Allah bize düzgün şekilde yaşamanın yolunu göstermiştir. Kendi aklımıza göre değil vahiye göre ya?amamızı emretmiştir. İlk insanın bir peygamber olması Rabbimiz’in vahiyle yaşamamızı istemindendir
Allah, insanı hiç bir zaman vahiysiz bırakmamıştır. Kur’an’a sarılarak kurtuluruz; Kur’an’a bakarak yaratılış gayemizi anlarız. Mükerrer ve Nekir tevhidin manasını soracak, dil ile anlamını değil, gerçek manasını soracak. Hayatında tevhidi yaşadın mı yoksa sadece dilinde mi söyledin diye soracak” dedi.