GİRESUN (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Giresun Aile ve Sosyal Politika İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bağlı "umut" evinde kalan zihinsel engelli Ramazan Veren, kendisine mutluluk veren masa tenisinde milli takımda yer almayı hedefliyor.

Beş sene önce eğitmenlerinin yönlendirmesi ile masa tenisine başlayan 28 yaşındaki Ramazan Veren'in, Türkiye Özel Sporcular Masa Tenisi Şampiyonalarında dereceleri bulunuyor. Türkiye üçüncülüğü bulunan Veren, beş sene önce masa tenisi oynamaya başladığını ve bu zamana kadar farklı şehirlerdeki müsabakalara katıldığını anlattı.

Spor etkinliklerine katıldığında kendini mutlu hissettiğini vurgulayan Veren, "Masa tenisini iyi oynuyorum. Hedefim ise milli takıma gitmek" ifadelerini kullandı.

Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli eğitmen İsmail Gürel, AA muhabirine, kurumda bulunan gençlerin sosyal ve sportif alanlarda etkin olması için çaba gösterdiklerini anlattı.

Ramazan Veren'in masa tenisi alanında düzenlenen etkinliklerde başarılı bir performans sergilediğini belirten Gürel,  "Ramazan, en son Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Özel Sporcular Masa Tenisi Şampiyonası'na katıldı ve burada 3'üncü oldu. Ramazan'ın milli takıma katılabilmesi için çalışmalarımız var. Daha önceden kampa gitmişti. İnşallah tekrar çağrılırsa gidecektir. Kendisini bu spora en iyi şekilde hazırlıyor" diye konuştu.

Gürel, buradaki gençleri kendilerini ifade edebileceği alanlara yöneltmeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Özel çocuklar veya gençler kendilerini spor, müzik ve görsel sanatlarda daha iyi ifade ediyorlar. Kendilerini bu alanlarda daha rahat hissediyor ve toplumda var olabiliyorlar. Çocuklarımız senede iki kere bölgeler ve Türkiye Şampiyonası olmak üzere yarışmalara katılıyorlar. Burada Türkiye'nin dört bir tarafından çocuklar geliyor. Burada kaynaşıyor, sosyalleşiyor ve toplumun içinde kendilerinin var olduklarını, 'biz de bu hayatta varız, biz de başarılıyız' diyebiliyorlar."