Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genç Memur-Sen Siirt Şubesi tarafından ’Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma’ etkinlikleri yapıldı.
İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Çanakkale savaşının askeri ve siyasi başarının ötesinde inanç ve azmin destanı olduğunu belirten bir konuşma yapan Genç Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Emre Diriarın, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle andığını ifade etti.
Memur-Sen Siirt İl Başkanı Murat Şeker ise, Çanakkale zaferinin Kürt’ün, Türk’ün Arap’ın Çerkez’in İslam ruhuyla bir olmanın, birlik olmanın canıyla malıyla beraber olmanın cephede destanlaştığı bir zafer olduğunu söyledi.
Şeker, "Çanakkale zaferi bize şu dersi vermiştir; ne zaman ki bizler bir olduysak, karşıdaki topluluk sayılarının çokluğu bir önem arz etmemiştir. Ve yine ne zaman ki adı çağdaş, kendi çağdışı fikri adımlarla bizi zehirlediler ise işte o zaman her birimiz öteki olduk. Bir diğerinin derdine duyarsız kalmayı, bigane kaymayı bırakıp, insanımızın o dertten mustarip olmasından haz duyduk. Hatta yetmedi biz dert veren olduk" dedi.
Geçmişte Almanya ve Fransa’nın bin yıl biriyle savaştığını, ancak bugün geldikleri noktada Avrupa Birliği fikrini sırtlayarak sınırlarında bir birlerine gezme hakkını verdiğini anlatan Şeker, oysa ne acı ki İslam coğrafyasında pasaportla olsa dahi dolaşılamadığını söyledi. İslam coğrafyasında hemen her gün kan ve gözyaşının eksik olmadığını dile getiren Şeker, IŞİD dedikleri o cani yapılanma şerefli olan İslam adını kullanarak emperyalizmin tetikçiliği rolünü canla başla sürdürdüğünü, İslam coğrafyasının kadim medeniyetinin kültür değerleri olan şehirlerin emperyal amaçlar uğruna işgal altında olduğunu söyledi.
Gençlere çok iş düştüğünü hatırlatan Şeker, gençlerin bu ruhla doğruyu bilmesi ve bu doğruları aktarması gerektiğini sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Şehitleri’ne atfen yaptığı konuşmanın yer aldığı video gösterimi, Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Şerif Demir’i ’Çanakkale’ konulu anlatımı ve 3 dilde Çanakkale Türküsü’nün okunmasıyla sona erdi.