Ak Parti Malatya İl Başkanlığı divan toplantısını yaptı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi konferans solonunda gerçekleştirilen AK Parti Malatya divan toplantısına Ak Parti Malatya Milletvekillerinden, Mustafa şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Cemal Akın,Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İlçe belediye başkanları ve Ak Partili üyeler katıldı.
Açış konuşması yapan Ak Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Ankara’da olumlu görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, “Genel merkezdeki istişareler sonucunda sizlerinde görüşleri doğrultusunda ön elemeleri yaptı. En son olarak Başbakanımız başkanlığında teşkilat Başkanlarımızın hazır bulunduğu bir ortamda 5 aday arkadaşımızla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Bu netice itibari ile 18 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan il kongremize yönetimizde bulunan Başkan Yardımcımız olan Hakan Kahdalı İl Başkanı oldu” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yeni bir döneme girdiklerini belirterek “Bu yıl kan tazeleyeceğiz, daha güçlü çalışmak için birliğimizi beraberliğimizi daha pekiştirmek için. Bunlar bizim için birer fırsat. Rabbim mahcup olmasın diyorum ve hayırlılara vesile olsun”şeklinde konuştu.
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Paris’teki olaylara değinerek, “Bu ülkenin genleri ile oynandığı sürece, hiçbir zaman rahat olmayacaksınız. Afganistan örneğinde Komünist Rusya tarafından çizmeleri ile çiğnenirken, oradaki Müslümanlar bir cihat şuuru içerisinde Rusları bertaraf ettiler. Akabinde kendileri içlerinde bir bütünlük sağlayamadılar, birbirlerine düştüler ve ondan sonraki süreç içerisinde Amerika geldi oraya getirdi bir uşağını iş başına koydu. Daha sonra o ülkelere emperyalizm güçler tarafından hükmedilmeye çalışıldı. Ama oradaki halklar ne yaptı haklarını savunmak için batı toplumuna göre illegal, bana göre reel, kendi namuslarını, kendi topraklarını, kendi özgürlüklerini kazanmak için bir direniş hareketi gösterdiler. Ama bu olay El Kaide örgütünü getirdi. 11 Eylül saldırılarını getirdi. 11 Eylül Amerika için bir dönüm noktası oldu. 11 Eylül’ün bir benzerini 3 gün önce Fransa’da yaşadık. Siz milyonlarca insanın kanını akıtırken, bir Esat rejimine destek verdiğiniz için varil bombaları ile çoluk çocuk demeden katlettiniz. Fransa, Libya’ya gidip orada hak iddia ederken, Dünya’nın değişik noktalarında sömürge ülkeler elde etmek için yarışırken, orada akan kanlardan dolayı eminim hiçbir zaman için bir an olsun tereddüt etmeden, daha fazla kan akıtmak için çaba gösterdiler. Ama ne oldu? İş dönüp dolaşıp kendilerine dönmeye başlayınca Dünya ayağa kalktı. Şidetin terörün her zaman karşısındayız. Ama insanlar nefsi müdeafa haklarını kullanıyorlarsa sonuna kadar destekliyorum. Fransa’da bakıyorsunuz 12 Fransız vatandaşı öldürülmesi mi daha büyük, onların kanları mı daha çok kıymetli? Milyonlarca Müslüman’ın kanları akarken onları görmezden geliyorlardı” sözlerine yer verdi.
Daha sonra kürsüye çıkan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznür Çalık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilge bir insan olduğunu söyleyerek, “Teşkilatımızı ihmal etmeden milletimizin sesini kulağımızdan asla çekmeden ve tüm uluslar arası alanda da söz sahibi bir lider olarak Türkiye’nin Başbakan’ı olarak yoluna devam ediyor. Her babayiğidin harcı değildir bilge olmak. Biz Ak Parti ailesi olarak kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere, bu kimliği, bu kişiliği her daim devam ettirdik. Hiçbir tarafı milletimizi temsil eden, hiçbir bireyi ihmal etmeden hem insanlarımızı tek tek ele aldık”dedi.
Öte yandan toplantıda başkanliktan ayrılacak olan Bület Tüfenk’ciye Ak Parti İl teşkilatı tarafından hediyeler verildi.