Kayseri Kadın Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Özgecan Aslan’ı anmak için toplandı.
Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’a destek için bir araya gelen 100 kişilik grup, Kayseri Cumhuriyet Meydanında toplandı. Yakalarına siyah kurdele takan grup, Özgecan Aslan’ın katillerini lanetlerken, ’herkes için adalet’ sloganları attı.
Destek yürüyüşünde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, "Kayseri Kadın Platformu’nun düzenlediği toplantı nedeniyle buradayız. Bu toplantının siyasi bir yönü yok. Biz tamamen insani ve vicdani yönü için buradayız. Parti bayrağı yok, herhangi bir partinin siyasi bir söylemle burada oluş nedeni yok. Toplum psikolojimizin bozukluğu nedeniyle Özgecan’ların, kadınların, kızlarımızın vurulması, dövülmesi, öldürülmesinin arttığı bir ortamdayız” dedi.
Ayan, "Kadınlarımız ve kızlarımız gerçekten bir korku içindeler şuan arabaya binmekten, otobüse binmekten, sokakta yürümekten, bir kalabalık ortamda bulunmaktan korkar hale geldiler. Siyasetin korku saldığı bir ortamda kadınlarımız kadınlıklarının verdiği bir korku içerisindeler. Onlar bizim canlarımız, onlar Allah’ın bize emanetleri. Bu korkunun ortadan kalkması, kadınlarımızın hak ettiği insanca yaşamı erkekleriyle, çocuklarıyla, eşleriyle kol kola sokakta tanımadığı insanlarla iyi niyetli bir ortamda yaşamalarını sağlamak hepimizin görevidir” diye konuştu.
Ayan ayrıca, "Özgecan’lar ve diğer canlara kıyılmaması, kadınlarımızın ötelenmemesi hor görülmemesi dileğiyle Türkiye’mizde güzel, mutlu, kardeşçe dostça yaşama diliyorum. Bu konuda katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.