MERSİN'de üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın Mersin'de öldürülüp yakılması, Marmaris'te de protesto edildi.
Birleşik Haziran Hareketi Platformu'nun sosyal paylaşım sitelerinden çağrısıyla Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde CHP, ÖDP, HDP, DSP ile sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcisi ellerinde dövizlerle toplandı. İngilizce ve Türkçe 'Kadına şiddet var TBMM acil toplansın', 'Kadına şiddete dur demek için cezalar artırılmalı' ve 'Erkek vuruyor, devlet koruyor' yazılı dövizler taşıyan grup, AK Parti aleyhine slogan attı. Grup, yarım saat süreyle 'Kadına şiddete hayır' sloganı attı, TBMM cezaların arttırılması için acil göreve çağırıldı. Grup adına bir açıklama yapan gençlerden Elif Demir, kadınlara karşı şiddet ve cinayetlerin her yıl arttığını hatırlatarak, şöyle dedi:
"Acil olarak kadına şiddete 'dur' demek için cezaların artırılması gerekmektedir. 'Onu giyme, bunu yapma, şöyle davran' gibi baskı dolu sözlerle kısıtlanmış şekilde yaşamak istemiyoruz. Kimse bizim namus bekçiliğimize soyunmasın. Bizler, kendi şerefimiz ve namusumuzu koruruz. Sadece saygı istiyoruz."
Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra sessizce dağıldı. Eylem sonrası HEPAR Marmaris İlçe yöneticileri stant açıp, 'Kadına şiddete hayır' yazılı el ilanları dağıttı

FOTOĞRAFLI