Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, Eskişehirpor’a 2-1 kaybedilen maçla ilgili, "Şanssız bir şekilde Stancu’nun sakatlanması bizim için kötü oldu. Gosso ve Ahmet’in kırmızı kart görmesi bizim açımızdan üzücü" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Gençlerbirliği sahasında Eskişehirspor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, "Bugün çok önemli bir müsabakaya çıktık. Daha önce rakip Eskişehirspor’u kupada eleyerek çeyrek finale çıktık" dedi.
Buz, oyun hakkındaki değerlendirmesinde ise, "El Kabir’in direkten dönen topu gol olsaydı skor 2-0 olacaktı. İkinci yarıya daha rahat çıkabilirdik. Ardından 43. dakikada duran toptan golü yedik. Futbolcularıma da bunu söyledim, geri yaslanma diye bir şey yok. Biz öne çıkmak istedik. Tabii Doğa’nın da eksikliği var. Doğa güzel kapatıyor ve takım olarak daha fazla öne doğru çıkma durumumuz oluyor. Bunu iyi yapamadık, Eskişehirspor üzerimize geldi. 43. dakikada golü buldular. Şanssız bir şekilde Stancu’nun sakatlanması bizim için kötü oldu. Kolunda kırık var. Pozisyonlarımız da vardı. En azından beraberliği bulabilirdik. Gosso ve Ahmet’in kırmızı kart görmesi bizim açımızdan üzücü" ifadelerini kullandı.
Stancu’nun sakatlığı, Gosso ve Ahmet Çalık’ın ise kırmızı kart görmesinin ilerleyen maçlarda sıkıntı olabileceğini dile getiren Buz, önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak Balıkesirspor maçında daha önce şans bulamayan oyuncularla sahaya çıkacaklarını belirtti.
KALECİ KAPLAN: "HAFTALARDIR ANLAŞILAMAYAN BİR MAĞLUBİYET SERİSİNE GİRDİK"
Gençlerbirliği Kalecisi Ferhat Kaplan ise, "Haftalardır anlaşılmayan bir mağlubiyet serisine girdik" dedi.
"Şanssızlık mı desek yoksa ’olmuyor mu’ desek bir türlü galibiyet elde edemedik" diye konuşan Kaplan, "Bugün ’takım olalım, galip gelelim ve alt sıralardan kurtulalım dedik. 1-0 öne geçtik, iyi başladık ama ilk yarının sonunda yediğimiz golle devreye 1-1 eşitlikle girdik. Sonuç olarak yenildik. Eskişehirspor’u tebrik ediyorum. Çok önemli bir Balıkesirspor maçı var. Bu maçı deplasmanda mutlaka yenmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği’nde alışılmışın aksine son dönemde agresifliğin ve kırmızı kartların artmasına yönelik konuşan Kaplan, "Stres falan yok. Rakip sert oynadığı için bu şekilde kırmızı kartlar geliyor" değerlendirmesinde bulundu.