İSTANBUL, () TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu ölüm yıldönümünde bir açıklama yaparak önceki başkan yardımcılarından Vasfiye Özkoçak’ı andı. TGC Yönetim Kurulu’nun anma mesajında şöyle:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki Başkan Yardımcısı ve Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanlarından Vasfiye Özkoçak'ı 12 Mart 2014 yılında kaybetmiştik.
Gazetecilik yaşamı boyunca ‘muhabirliği’ tüm ünvanların üzerinde tutan Vasfiye Özkoçak adliye muhabirlerinin ustası, ablası olarak tanınırdı. Başarılı gazeteciliğinin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası’na verdiği katkılarla da dikkati çeken Vasfiye Özkoçak TGS’nin mali sekreterliğini ve İstanbul Şube Başkanlığını da üstlenmişti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nda yer aldığı süreçte mesleki örgütlenme konusunda unutulmaz çalışmalar yaptı.
Vasfiye Özkoçak son olarak Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanlığını yürütüyordu. TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi değerli gazeteci Vasfiye Özkoçak’ı ölüm yıldönümünde mesleğe ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne verdiği katkılar nedeniyle bir kez daha şükranla, sevgi ve saygıyla anıyoruz."