7. Büyükelçiler Konferansı, 5-9 Ocak tarihlerinde Başkent’te düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın dört bir tarafından gelen büyükelçileri kabul edecek.
Dışişleri Bakanlığı, "VII. Büyükelçiler Konferansı"nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun başkanlığında, Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında ve yurtdışında görev yapan tüm büyükelçilerin katılımlarıyla, 5-9 Ocak 2015 tarihleri arasında, "Yeni Türkiye: Dış Politikada Süreklilik ve Değişim" temasıyla düzenleneceğini açıkladı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÜYÜKELÇİLERİ KABUL EDECEK
Açıklamaya göre, 5 Ocak günü Anıtkabir ve Dışişleri Şehitliği’ni ziyareti takiben, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türk dış politikasına ilişkin hitabıyla başlayacak. Konferansın Ankara bölümünde, büyükelçiler, dış politika gündeminde öne çıkan konular hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Başbakan yardımcıları, bakanları ve ilgili kurumlardan üst düzey temsilcilerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek panellerde, dış politikayla etkileşim halindeki çeşitli konular ele alınacak. Büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından kabul edilecek.
Etkinliğin uluslararası boyutunu güçlendirmek için, her yıl olduğu gibi bu yılki konferansa da yabancı konuklar davet edildi. Bu çerçevede, Hollanda, Arjantin ve Nijerya Dışişleri Bakanları ile Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, UNESCO Genel Direktörü ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri’nin büyükelçilere hitap etmesi öngörülüyor.
Her yıl olduğu gibi bu konferansta da Ankara dışında bir il ziyaret edilecek. Konferansın son günü olan 9 Ocak tarihinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve büyükelçiler, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü vesilesiyle şehitlere şükranlarımızı sunmak üzere Çanakkale’ye günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek.
Geleneksel bir hale gelen büyükelçiler konferanslarının, Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası barış ve istikrarı hakim kılmayı hedefleyen çok boyutlu dış politikasının tüm yönleriyle ele alınması ve daha etkin eşgüdümünün sağlanması bakımından önem taşıdığı belirtildi.