Okul Sporları Federasyonu’nun Eskişehir’de yapılmasını planladığı Oryantiring Gençler Grup Müsabakası, 19 Şubat 2015 Perşembe günü Osmangazi Üniversitesi Merkez Kampüsü yanındaki ormanlık arazide gerçekleşecek.
Türkiye Oryantiring Federasyonu İl Temsilcisi Fırat Canikli, oryantiring sporu ve müsabaka ile ilgili yaptığı açıklamada, bu sporun çevre koruma ve doğa bilincinin geliştirmeye etkili olduğuna değindi. Canikli; “Oryantiring, orman, park, şehir, kampüs ve her türlü arazide yapılabilen, her yaşta kişiye hitap eden keyifli bir doğa sporudur. Bu sporda katılımcılar, belirlenen araziye yerleştirilen kontrol noktalarını harita ve pusula yardımıyla sırası ile en kısa zamanda bulmaya çalışır. Çevre koruma ve doğa bilincinin geliştirilmesine, konsantrasyon becerisi kazandırmaya, yön bulma, karar verebilme ve strateji kurma yetisini geliştirmeye yardımcı olan bu sporun Eskişehir’de yapılmasında katkı ve desteklerinden dolayı Eskişehir Valiliğine çok teşekkür ediyoruz. Harita ile ilgili zengin bir geçmişe sahip olan kültürümüzde Piri Reislerin, Katip Çelebilerin torunları bu sporla aynı zamanda haritaları doğru okumayı öğreniyorlar” şeklinde belirtti.
20 ilden yaklaşık 250 orta öğretim öğrencisinin katılacağı müsabakada sporcular, harita ve pusula yardımıyla belirlenen hedef noktalarına ulaşıp, parkuru tamamlayacaklar.