Amatör Telsizcilik Topluluğu, Dülük Tabiat Parkı’nda günübirlik etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Gaziantep Şubesi tarafından da desteklendi.
Dülük Tabiat Parkı’nın eşsiz güzelliği ile birleşen bir doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlik, öğrencilerin kamp alanında kahvaltı yapmalarıyla devam etti. Kahvaltı sonrasında Türkiye İzcilik Federasyonu Telsiz Ekibi üyelerinden Batuhan Türkkan’ın ‘Amatör Telsizcilik Nedir?’ adlı sunumuyla öğrenciler bilgilendirildi. Sunumun ardından kablolarla anten yapan radyo amatörleri, HF frekansta farklı amatör telsizcilerle görüşmeler yaptı. Radyo amatörleri bilgilenmenin yanı sıra eğlenmeyi de unutmadı. Kamp alanında bulunan ‘tırmanma duvarı’ ve ‘zipline’ aktivitelerini gerçekleştiren amatörler yapılan etkinliklerden çok memnun kaldıklarını belirtti.
Gaziantep Üniversitesi önünde başlayan program, akşam saatlerinde yine aynı yerde sona erdi. Etkinlik sonunda sosyalleşen, yeni ve sağlam arkadaşlıklar edinen radyo amatörleri ve amatör adayları üniversite önünde hatıra fotoğrafı çekerek ayrıldı.
Amatör Telsizcilik Topluluğu sorumlusu Cuma İçigen, yapılan etkinlikle yıllardır pasif durumda olan topluluğu canlandırmayı amaçladıklarını ve bu hedeflerine şaşmaz adımlarla ilerlediklerini söyledi. Kulüp teçhizatlarının kullanılması konusunda desteklerini esirgemeyen GAÜN Kültür Müdürlüğü’ne de minnettar olduğunu ekleyen İçigen, “Bundan sonraki faaliyetlerimiz de en az bu kadar ses getirecek” dedi.
Amatör Telsizcilik Topluluğu danışmanı Fizik Mühendisi Doç. Dr. Mehmet Koçak da, yapılan etkinliğin topluluğun aktif olarak görev yapmasında önemli bir rolü olduğunu ve çalışmaların aynı şekilde devam etmesi gerektiğini dile getirdi.