Samsung, Galaxy Unpacked 2015 etkinliğini 1 Mart’ta düzenleyecek. Mobil Dünya Kongresi kapsamında Barcelona’da gerçekleşecek basın toplantısında yeni amiral gemisi telefon Galaxy S6 tanıtılacak.

Son bilgilere göre, Galaxy S6, 5 inç QHD Super AMOLED ekrana sahip olacak ve Exynos 7420 yonga setinde sekiz çekirdekli CPU ve 3 GB RAM’den güç alacak. Telefonun arka tarafında kalp atış hızı monitörü ve 20 MP kamera bulunacak. Ek olarak telefonun su geçirmez özelliğe sahip olması ve yeni A serisi cihazlarda gördüğümüz alüminyum kasa ile daha premium bir tasarımla satışa çıkması bekleniyor. Yeni kasa ile birlikte cihazın 7.2 mm kalınlığında olacağı da söylenenler arasında.

Galaxy S6’nın kavisli ekrana sahip modelinin direkt S Edge olarak tanıtılması bekleniyor. Şu an için telefonun çift tarafında da kavisli ekran olup olmayacağı ise bilinmiyor. Yine de son dedikodular, S Edge’in iki tarafında da Note Edge’de gördüğümüz kavisli ekrana sahip olacağını gösteriyor.
Dünyanın önde gelen bir diğer mobil devi HTC de yeni amiral gemisi telefonu One M9 lansmanını 1 Mart günü gerçekleştirecek.