Sefer TALAY/SINDIRGI (Balıkesir), () - AKHİSAR'dan getirdiği heykelleri satmaya başlayan Muhammet Demir, zamanla alçıdan heykel yapım işini öğrendi. Elleriyle hazırladığı hayvan ve çocuk heykellerini yol kenarında sergileyen Demir, eserlerine çok çok talep geldiğini söyledi.
Sındırgılı çiftçi Muhammet Demir, ürettiği çeşitli hayvan ve çocuk heykellerini, Balıkesir-Edremit yolu kenarında satmaya başladı. Karagür Köyü'nde çiftçilik yaparken, heykel yapım işine merak salan 63 yaşındaki Muhammet Demir, hamak örüyor, alçıdan heykeller hazırlıyor. Önceleri ek gelir elde etmek için bu işe başladığını anlatan 3 çocuk ve 8 torun sahibi Demir, heykelleri beğenildikçe üretimi arttırdığını dile getirdi. Çiftçiliği bırakan Demir, "Bu işe merakım vardı, severek yapıyorum. Yaklaşık 5 yıldan beri geçimimi bu işten sağlıyorum" dedi.
Yol kenarında durup renkli heykellerden satın alan Esma Dudek ise, "Ayvalık'a giderken yolda gördük. Heykeller çok hoşumuza gitti. Bahçe süslemesinde kullanacağım. El işçiliğine çok önem veriyorum ve bu işin devam etmesin beni mutlu ediyor. Hepsi birer el emeği, göz nuru" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI