Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından, Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Türbesi Parkı’nda yapımı gerçekleştirilen “Gönülhane Satış Noktası” açıldığı ilk günden itibaren ilçelilerden yoğun ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Türbe yanında yapımı gerçekleştirilen dev parkı hizmete açan Başkan Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, park içerisinde Halk Ekmek Fabrikası’nın yaptığı Gönülhane Satış Noktası’nı da gezdi. Açılışa katılan ilçelilerin de yoğun ilgi gösterdiği büfede, Halk Ekmek Fabrikası’nın yerinde üretimini yaptığı çeşit çeşit tatlar yer alıyor.
Büfenin bulunduğu sosyal hizmet alanında ayrıca ilçeye özgü tarihi değerlerin sergilendiği müze, çeşitli ürünlerin satışının yapıldığı 9 adet de dükkan bulunuyor.
-İLK GÜNDEN DOLDU TAŞTI
Parkın açılışıyla birlikte hizmet vermeye başlayan Ankara Halk Ekmek Gönülhane, daha ilk günden çeşit çeşit ürünlerin tadına bakmak isteyen ilçelilerin yoğun ilgisini gördü.
Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Gönülhane Büfemizin de içerisinde yer aldığı bu sosyal hizmet alanı, Türbe ziyareti sonrası parkı gezen vatandaşlara yeşiller içinde dinlenme ve alışveriş yapma imkanı sunan özel bir merkez oldu” dedi.
-ÜRÜNLER YERİNDE ÜRETİLECEK
Halk Ekmek tarafından yapımı gerçekleştirilen alanın kültürel ve sosyal etkinlikler alanı haline geleceğini kaydeden İlkbahar, “Alanda halka yardımcı olmak amacıyla yönetim birimi, güvenlik ve zabıta noktası da bulunacak. Açık ve kapalı oturma alanları ile Gönülhane içerisinde simit-poğaça çeşitleri yerinde imal edilerek, sıcak şekilde halka satışı yapılacak. Ayrıca giyimden, oyuncağa, yöresel tatlardan hediyelik eşya satışına kadar pek çok dükkan ile ilçeye özgü değerlerin sergilendiği müze de bu alanda hizmet verecek” diye konuştu.
Gönülhane’nin, dinlenme ve Halk Ekmek ürünlerinin tadına bakma noktası olacağını kaydeden Ali İlkbahar, “Gönüllerin huzur bulup dinlendiği bu alan büyük ilgi görecek ve her geçen gün ziyaretçisi artacak. Bunun yanında doğal ve yöresel sağlıklı ürünlerin tercihen alındığı bir merkez olacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen park ile birlikte açılan Gönülhane ve sosyal hizmet alanını eşi Nevin Gökçek ile birlikte gezen Başkan Gökçek’e, Belediye Başkanı Caner Can ve ilçeliler de yapılan hizmet için teşekkür etti.