Döşemealtı Belediyesi, ilçe genelindeki 59 cami ile 1 mescitin temizliğini düzenli olarak yapmak üzere 2’si kadın toplam 5 kişiden oluşan özel bir ekip kurdu.
Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa Cami Temizleme Timi kuruldu. İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve mescit gibi ibadethanelerin düzenli olarak temizliğinin yapılabilmesi amacıyla Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla kurulan tim, program dahilinde tüm camileri temizledikten sonra gül suyu ile yıkıyor. İbadethanelerin halıları sanayi tipi makinalarla ıslak temizliği yapıldıktan sonra kapı, cam, ahşap ve fayanslarda siliniyor.
Yaklaşık 2 ay önce kurulan ve çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren cami timi ilçe genelindeki yaklaşık 59 cami ile 1 mescidin temizliğini yapıyor. Ramazan ayı nedeniyle temizlik çalışmalarını sıklaştıran cami ekibinde 2’si kadın toplam 5 kişi bulunuyor. Özel aracı, en son teknoloji ürünü elektrikli süpürgeleri ile cami ve mescit temizliğini yürüten Döşemealtı Belediyesi, bu uygulaması ile cami cemaatinden ve vatandaşlardan takdir topluyor.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, mescit ve camilerin kutsal mekanlar olduğunu ve düzenli olarak temiz tutulması gerektiğini, cami temizleme ekibini de bu sebeple kurduklarını söyledi. Başkan Genç, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan cami temizleme ekibimiz, tüm mescit ve camilerde iki haftada bir genel temizlik yaparak gül suyu ile yıkıyor. Amacımız Allah’ın evi olan mescit ve camilerimizi olabildiğince temiz tutmak ve ibadete gelen cemaatimize mis gibi gül kokan ortamda ibadetlerini yapmalarına yardımcı olmaktır” diye konuştu.
Perşembe gecesi sahur ile başlayacak Ramazan Ayını da tebrik eden Başkan Genç, “Başta Döşemealtı halkının, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Şeriflerini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.