İzmir’in Kula ilçesinde, Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama etkinliği düzenlendi.
Kula ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Ufuk Koleji tarafından Nevruz Bayramı nedeniyle etkinlik düzenlendi. Törene, Belediye Başkan Vekili Vedat Yılmaz, İlçe Emniyet Trafik Tescil Büro Amiri Mustafa Esenlibınar, Polis Merkez Amiri Hasan Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, daire müdürleri, okul idarecileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Etkinlikte, açılış konuşmasını Okul Müdürü Sosyal Tokuç yaptı. Tokuç, Okullarda çocukların barış ortamını görmeleri için Nevruz bayramını kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Tokuç, "Ateşimizi yaktık, hep birlikte eğleneceğiz. Nevruz gününün barışa katkısı olsun, kutlu olsun" dedi.
PROTOKOL HALAY ÇEKTİ
Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterilerinde, protokol üyeleri de halay çekti. Kırgızistan, Afganistan, Moğolistan ve Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekipleri, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Şiirlerin okunduğu kutlamada, Nevruz ateşi de yakıldı. Yumurta tokuşturma oyunu, protokol ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Program, daha sonra düzenlenen çeşitli etkinlikler ile nevruz programı sona erdi.