Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kıraathanelerin kütüphane gibi olması için ’Her kıraathane bir kütüphane’ kampanyası başlattı.
30 Mart-1 Nisan Kütüphaneler haftası nedeniyle, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından yeni bir kampanya başlatıldı. ’Her kıraathane bir kütüphane’ kampanyasını başlatan Yanılmaz, ziyaret ettiği kıraathaneye kitaplık ve kitap hediye ederek ilk adımı attı.
Elazığ’da bir ilki başlattıklarını belirten Yanılmaz, "Halkımız daha çok kitap okusun diye bütün kıraathanelere bir kitaplık kuruyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz kıraathanemize ilk kitaplığımızı kurarak kitaplarını hediye ettik. Sırasıyla diğer kıraathanelere de kitaplıklar kurularak, kitaplarını hediye edeceğiz" dedi.
İslam’ın ilk emrinin ’Oku’ olduğunun altını çizen Yanılmaz, "Ne kadar çok okur, kitaplarla hemhal olursak, o kadar gerçekleri görme imkanına sahip oluruz. Daha çok okuyan bir nesil, gelecek için daha faydalı olacaktır. Umuyorum bu kitaplıklar kahvehanelere gelip oturan hemşehrilerimizin vakitlerini daha faydalı geçirmelerine vesile olacaktır" diye konuştu.