Yaklaşık 4 yıldır ülkelerindeki yaşanan iç savaştan dolayı, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine yerleşen Suriyeliler, ilçede faaliyet yürüten Muhacir ve Muhtaçlarla Dayanışma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Muhacir Der) ve Bilgi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Bil Eğitim Der)’in düzenlediği futbol maçında bir araya geldi.
Muhacir Der Başkanı İbrahim Bektaş, “Kısa bir süre önce kurduğumuz Muhacir derneğimiz eğitim ve yardımın yanı sıra farklı sosyal etkinlikler düzenleyerek Muhacir kardeşlerimizle kaynaşmayı sağlayarak dostluklarımızı pekiştiriyoruz. Oluşturduğumuz futbol takımıyla kardeşlik ve dayanışma adı altında aynı zamanda Suriyeli kardeşlerimize yaşadıkları zorlukları bir nebzede olsa unutturmak için Ceylanpınar’daki kardeşlerimizle böyle bir karşılaşmayı organize ettik” dedi.
Ceylanpınar Bil Eğitim Der Kaptanı ve Antrenör İbrahim Durmaz, “Amaçlarının Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı acıları bir nebze de olsa unutturmak ve bunu spor ile pekiştirmek istedik” diye konuştu.