Giresun’da faaliyet gösteren otel, restoran ve turizm acenteleri turizmin sorunlarını Vali Yardımcısı Cahit Karatepe başkanlığında masaya yatırdı.
Giresun’da turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Cahit Karatepe başkanlığında bir araya gelen turizm işletmeleri yaşadıkları sorunları anlattı. En fazla kalifiye eleman sıkıntısından ve elektrik kesintilerinden şikayetçi olan turizmciler gelen turizmlerin alabilecekleri hediyelik eşya pazarının ve çeşidinin olmayışını da gündeme getirdiler. Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ise “ Yaşanan elektrik kesintileri konusunda gerekli altyapı çalışmaları yapılacaktır. Aynı zamanda kalifiye eleman sıkıntısı ise Halk Eğitim Merkezi tarafından bu doğrultuda açılan kursları vardır.Bu kurstan faydalanılabilinir ve gerektiği kadar talep olursa kurslar açılır. Aynı zamanda hediyelik eşya konusunda ise yine Halk Eğitim işbirliğinde bir çalışma başlatılabilinir.Turizm konusunda turizmcilerimizin talep ve önerilerine hassasiyetle yaklaşılacak ve makul çerçevede çalışmalar başlatılıp takip edilecektir” dedi.
Toplantıda ayrıca Giresun Turizm Hizmet Altyapı Birliği tarafından Emitt Turizm Fuarı’na Valilik standıyla katılım sağlanması kararı alındı.