Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi olarak farklı bir etkinliğe imza atmanın ve Mavi Marmara ile Çanakkale ruhunu bir arada hissetmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında farklı bir organizasyona imza atan Canik Belediyesi, Filistin’e yardım götürürken İsrail saldırısına uğrayan Mavi Marmara Gemisi ile çoğunluğu genç 555 kişiyi Çanakkale’de şehitlerle buluşturdu. Mavi Marmara Gemisi ile insanlık ve özgürlük için Samsun’dan yola çıkarak Çanakkale’ye giden Samsunlu yolcular, gittikleri şehitliklerde dua ederken, duygusal anlar yaşadı.

SAMSUN, ÇANAKKALE’Yİ SELAMLADI

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl heyecanını yaşayan Mavi Marmara’nın Samsunlu yolcuları, kurtuluş şehri Samsun’dan şehitler diyarı Çanakkale’yi bir başka selamladı. Filistin’e yardım götürürken İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara ile vatan uğruna canların feda edildiği Çanakkale ruhunun birlikte yaşandığı 18 Mart’ta, Mavi Marmara Gemisi ile Çanakkale’ye gidenlere eşlik eden Başkan Osman Genç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bulunduğu resmi törene de katıldı.

BAŞKAN GENÇ TEŞEKKÜR ETTİ

Gün sonunda, Mavi Marmara Gemisi ile İstanbul’a giden vatandaşlar, bir günlük gezinin ardından aynı gün Samsun’a döndü. İstanbul’dan Samsun’a yolcularla birlikte gelen Başkan Osman Genç, anlamlı bir etkinliğe iştiraklerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Mavi Marmara’nın ümmetin gemisi olduğunu ve Çanakkale Savaşı’nın ümmetin savaşı olduğunu ifade eden Genç, "Ümmetin gemisi ile ümmetin şehitlerini buluşturduk" dedi.

“EN BÜYÜK PROJEMİZ”

Kurtuluş şehri Samsun’dan Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl kutlamalarına Mavi Marmara Gemisi ile katılımın çok anlamlı olduğuna işaret eden Genç, "Bu zamana kadarki en büyük projelerimiz gençlerimizi Mavi Marmara Gemisi ile şehitlerimizle buluşturmamızdır. Çünkü geleceğimiz olan gençlerimizin Mavi Marmara ve Çanakkale ruhunu anlamaları ve yaşamaları, bu ruhu gelecek kuşaklara da aktarmamız açısından çok önemli. Geleceğe hizmet niteliği taşıyan böyle bir organizasyonu çok önemli buluyorum. Canik Belediyesi olarak böyle anlamlı bir organizasyona imza atmak bizim için onurdur" diye konuştu.