Orduspor Bayan Basketbol Takımı Başantrenörü Alper Durur, Kadın Basketbol Takımı’nın başarısındaki en büyük pay sahibinin kulüp başkanı Nedim Türkmen olduğunu belirterek, takım olarak kendisine teşekkür ettiklerini söyledi.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Orduspor Bayan Basketbol Takımı 14 Mart Cumartesi günü sahasında oynayacağı Mersin Büyükşehir Belediyesi (BŞB) maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Mersin BŞB. çok zor bir maç olacağını dile getiren Orduspor Başantrenörü Alper Durur, maçı kazanarak hedeflerine bir adım daha yaklaşmak istediklerini belirtti. Taraftara verdikleri sözü yerine getirerek bir sonraki sezonda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edeceklerini ifade eden Durur, son zamanlarda eleştirilerin odağı haline gelen Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen’in basketbol takımının başarısında aslan payına sahip olan isim olduğunu vurguladı.
"NEDİM TÜRKMEN OLMASAYDI BU TAKIM OLMAZDI"
Kadın Basketbol Takımı’nın bugünlere gelmesinde emeği en fazla olan kişinin Başkan Nedim Türkmen olduğunun altınız çizen Durur, "Kulüp zor günler geçiriyor. Bu zor günlerde en çok zorlanan başkanımız Sayın Nedim Türkmen oldu. Basketbol takımını düşündüğümüzde şu unutulmamalıdır ki Nedim Türkmen olmasaydı bu takım burada olmazdı. Başkanımız bize bu denli destek olmasaydı biz başarılı olamazdık. Bu başarıda en büyük pay ona ait, çünkü bizi bir arada tuttu. Problemleri çözmemizde bize yardımcı olma konusunda aslan payı ona aittir. Takımım adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
"İDDİAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"
Mersin BŞB. takımını değerlendiren Alper Durur, "Mersin maçı çok zor bir maç bu sezon bizi lig ve Avrupa kupasında üç kez yendiler. Çok iyi bir kadro şu an bence ligde hak ettikleri yerde değiller çünkü Avrupa kupasının yorgunluğu ile sıralamada biraz geri kalsalar da gerçek güçleriyle daha yukarıları hak eden bir takım. Çok zor bir maç bizi beklese de biz hedeflerimiz doğrultusunda evimizdeki tüm maçlarımızı kazanıp play-off iddiamızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
"BİZ VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK"
Taraftara verdikleri sözü tuttukları için mutlu ve huzurlu olduklarını belirten Durur, "Sezonun bitimine 6 maç kaldı. Biz öncelik olarak sözümüzü tutmanın sevincini yaşıyoruz. Çünkü biz geçen sezon başında dedik ki, bu takım bir sonraki sezonda bu ligde devam edecek. Biz sözümüzü tuttuk ve bunu başardık. Şimdi hedefimiz daha yukarılara çıkarak başarılı olmak. Çok kalite bir oyuncu topluluğumuz var ve onlar bu işi başardılar. Transferlerimiz diğer takımlara göre çok geç olsa da birlik ve beraberliği sağlayarak bugün daha iyi yerlere geldik. Ordu Avrupa kupalarını hak eden bir takım, 6 maçın 3’ünü kazanabilirsek play-off kesin oynarız. Bu hafta 3 maç oynayacağız. Her şey bu hafta içinde belli olacaktır" şeklinde konuştu.
Taraftara karşı verilen sözleri yerine getirdiklerini hatırlatan Alper Durur, sözleri yerine getirmenin karşılığı olarak tüm taraftarları maça davet etti.