Gediz Üniversitesi öğrencileri, İzmir Kadın Kapalı Cezaevi’nin zorunlu sakini çocuklara sürpriz yeni yıl partisi düzenlendi. Küçükler rüya gibi zaman geçirirken, en çok sevinen ise onları böyle mutlu gören anneleri oldu.
Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, küçükleri sevindirmek için bir kez daha kolları sıvadı. Daha önce kreşlerde ve yurtlarda birçok etkinliğe imza atan gençler, bu kez demir parmaklıklar ardına girdi. İzmir Kadın Kapalı Cezaevi’nde anneleriyle birlikte kalan çocuklara gidilerek, İzmir İl İnsan Hakları Kurulu ve Kadın Haklarını Koruma Derneği işbirliğiyle sürpriz yeni yıl partisi yapıldı. İlk iş olarak cezaevi kreşi, eğitici oyuncaklarla yeniden düzenlendi. Ardından da üniversitelilerden kimi palyaço oldu, kimi masal karakteri kılığına girdi. Çocukların yüzleri boyandı, yılbaşı maskeleri ve şapkaları takıldı. Daha sonra animasyon, palyaço, pandomim, illüzyon ve kukla gösterileri sergilendi. Hep birlikte şarkılar söylenip dans edildi, en sonunda ise yeni yıl pastası kesildi, hediyeler verildi.
ANNELER DUYGULANDI
Çocuklukları cezaevinde geçen talihsiz miniklerin yüzü güldü, her biri rüya gibi zaman geçirdi. Onları böyle mutlu gören anneler ise hem sevindi hem de duygu yüklü anlar yaşadı. Cezaevi yetkilileri ve kadın mahkumlar, Gediz Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı Sorumlusu Öğretim Görevlisi Ebru Karakuş Özdemir ile öğrencilerine teşekkür etti.