İSTANBUL Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu, kültürel yozlaşmaya dikkat çekerken Müslümanlar’ın giydikleri kıyafetlerdeki yazıları, dinledikleri müziklerdeki sözleri anlamaları gerektiğini söyledi. Kapıcıoğlu, Allah'ın selamının önemini vurgularken Barış Manço’nun ‘Yaz Dostum’ şarkısının sözlerini övdü, sevgili olmadan cenneti sürgün yeri gösteren Türk Sanat Müziği şarkısı 'Vurgun'u eleştirdi.
Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu, Avcılar’da yapımı süren Merkez Ulucamii’nde Cuma namazından önce vaaz verdi. Kapıcıoğlu, İslim dinine yönelik saldırıların sürdüğünü, çeşitli kesimlerin Müslümanlar’ı yoldan çıkarmak için çeşitli yollara başvurduklarını, eski papalardan birinin Avrupa ve Afrika’dan sonra aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Asya ülkelerindeki Müslümanlar’ın inançlarını zayıflatmak için çaba harcadıklarını söyledi. Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu, vaazının bir bölümünde Müslümanlar’ın giyimine, televizyonlarda izlediklerine ve dinledikleri müziklere dikkat etmesi gerektiğini belirterek söyle dedi:
"Üzerine bir tişört giyerek namaz geliyor. Üzerindeki tişörtteki İngilizce yazının ne anlama geldiğini bilmiyor. Burada dilim bunları söylemeye varmayan sözcüler içeren tişörtleri giyip namaza gidenler var. Şeytanı sembolize eden bir resimlerle birlikte ne anlama geldiğini bilmediği İngilizce ‘Tanrı meşgul, ben yardımcı olabilir miyim?’ yazılı tişört giyen Müslümanlar var. Müzik dinlerken de dikkatli olmak gerek. Selama, Allah’ın selamına büyük önem veren bir kültürün torunlarıyız. Dinlediğimiz şarkıların da bizi yansıtması gerek. Bakın Barış Manço şarkısında ‘Adam olmayana selam olur mu?’ diyor. Bundan daha doğru bir söz olur mu? Allah’ın selamını almayana adam denilir mi? Buna karşılık bir şarkıda, ‘Seninle cehennem ödüldür bana, sensiz cennet bile sürgün sayılır’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bir inanan cenneti sürgün olarak nitelendirilebilir mi? Ne giydiğimizi, ne dinlediğimizi bilmeli, bu yozlaşmanın önüne geçebilmeliyiz."

FOTOĞRAFLI