BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, gümrük kaçağı 9 bin 340 paket sigara ile 6 cep telefonu ele geçirildi, gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Bayburt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, gümrük kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, çevre illerle bağlantıyı sağlayan yol güzergahlarında uygulamalar yaptığı belirtildi.

Polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulamada, durumundan şüphelenilen bir araç ile yine bu aracın önünde seyreden ve ön kısmında polis çakar lambaları bulunan başka bir araca "dur" ihtarında bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Polis uygulama noktasında ekiplerin 'dur' ihtarına uymayarak olay yerinden hızla uzaklaşarak kaçan her iki otomobil polis ekiplerinin kovalamacası sonucu kısa süre sonra ilimiz sınırları içerisinde yakalandı. Ekiplerce her iki otomobilde yapılan aramada, 9 bin 340 paket gümrük kaçağı sigara ile cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan E.T, E.S, E.B ve Y.K, emniyeteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı."