Fenerbahçe'ye saldırıda korkunç ayrıntı


Kulübe yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre otobüs seyir halindeyken yapılan silahlı saldırıda yaralanan şoför o an bilincini kaybetti.

Kafilenin güvenliğinden sorumlu Serdar Kılıç bunun üzerine hemen direksiyon ve frene hamle edip aracı durdurdu. Saldırının olduğu bölgede şarampol olduğu ve büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü belirtildi.

Otobüsün yol kenarına çekilmesinin ardından takım otobüsünde bulunan doktorlar şoföre müdahale ederek kanı durdurmaya çalıştı. Ancak burunda oluşan ciddi yara nedeniyle kan durmadı ve bu kez ağzından kan geldi.

Şoför bunun üzerine hastaneye kaldırıldı. Otobüsün kiralık olduğu ve şoförün de firmaya bağlı çalıştığı açıklandı.

Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu ve İlhan Ekşioğlu, Rize'den Trabzon'a dönerken, yaşadıkları silahlı saldırı sonrasında açıklamalarda bulundu.

"YAKINDA BOMBA ATACAKLAR"

Mahmut Uslu yaşananlara tepki göstererek, "Söylenecek bir şey yok. Kimse bu işleri tahrik eden, 3 Temmuz'dan beri olayı bu noktaya getirenler hesap vermeli. Biz ne yapmışız? Ne yapmış bu çocuklar. Yakında bomba atacaklar" dedi.

"BUNDAN SONRA GÜNAH BİZDEN GİDER"

Açıklamalarına devam eden Uslu, "Daha önce tarlalardan gidiyorduk, öyle mi yapmamız lazım? Biz buraya spor için geliyoruz, misafire böyle yapılır mı? Yerlere bakın kan revan içerisinde. Bizleri kimse sindiremez. Bunu herkes biliyor. Evimize gidiyoruz, neyin intikamını alıyorlar? Medyanın artık kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Sadece idarecilere konuşarak düzelmez. 'Olay bitmiştir' deniyor, hala 'Kupayı alacağız, öyle yapacağız, böyle yapacağız' deniyor. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes konuşarak bu hale geldi olay" diye konuştu.

Emniyet görevlileriyle tartışan Mahmut Uslu, "Güvenlik önlemini alacaksınız. Türkiye zor günlerden geçiyor. Biz sustuk, artık susmayız" dedi.

"BU ŞÖFÖRÜ ÖLDÜRMEYE YÖNELİK HAREKET"

Oldukça sinirli olan Mahmut Uslu, "Galatasaray eski başkanı olmak üzere kimseye cevap vermedik. Türkiye zor günler geçiriyor. Bu olay çok önemli. Bu şöförü öldürmeye yönelik hareket. Bu otobüs viyadükten geçiyor, şöför ölsün, futbolcular parçalansın isteniyor. 5 km önce, 'Bundan sonrası tehlikeli' dedim. Olanları gördük. Emniyet bunu bilmiyor mu? Kupa maçında adım başı polis vardı, şimdi neden yok? Sayın Başbakan da bu işlere bakıyordur heralde. Bu işleri siyasete sokmayız, biz spor yapmaya çalışıyoruz. Artık emniyetin, vilayetin dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Sarı-lacivertli yönetici İlhan Ekşioğlu, "Bu bir vahşet. Şöförümüz için dua ediyoruz. Bunu kaşıyanlar utansın. Bu artık son nokta. Taşı geçtik, artık silah var. Söylenecek hiçbir şey" dedi.