Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarlarının ilki gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2011 yılından bugüne kadar geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarları kapsamında Akkent’te 2 bin kişiyle aynı sofrada buluşarak iftar yaptı.
İftar alanına gelişi sırasında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Külcü, iftar sofrasındaki tüm masaları ziyaret ederek vatandaşlarla hem tokalaştı, hem de sohbet etti. İftar programında yer alan Kur’an-ı Kerim tilaveti ise iftara gelen vatandaşlara Ramazan’ın manevi havasını yaşattı.
26 BİN KARDEŞİMİZLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTUK
2011 yılında mahalle iftarlarını başlattıklarını hatırlatan Başkan Külcü, gelenek hale gelen mahalle iftarlarının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Akkent mahallesinin kendilerine bereketli geldiğini ve her yıl ilk mahalle iftarını burada yaptıklarını dile getiren Başkan Külcü, “Mahalle iftarlarımıza her yıl Akkent mahallemizden başlıyoruz. Akkent bize bereketli geldi. Geçen yıl 7 toplu iftar yaptık. Yüce Allah 26 bin kardeşimizle, hemşehrilerimizle bu muhabbet sofralarında buluşma imkanı verdi. Önümüzdeki günlerde inşallah yine diğer mahallerimizde iftarlarımızı yapacağız. Kişiler kurumlar hepsi gelip geçicidir, fakat bu tür geleneklerimiz inşallah baki kalır. Bugün iftar soframızı 7’den 70’e bütün Akkentlilerle ile paylaşıyoruz ve bunun için çok mutluyuz. Davetimize icabet eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye’de Ramazan ayında yaşanan huzur ve bereketin komşu ve diğer İslam ülkelerinde olması için temenni de bulunan Başkan Külcü, “Yüce Allah’tan şu içinde bulunduğumuz Ramazan ayı hürmetine komşu ve İslam ülkelerinde akan her kanın, akan her göz yaşının dinmesini niyaz ediyoruz. Müslümanların zulüm gördüğü, acı çektiği neresi varsa oralarda akan kan ve göz yaşının Allah’ın inayetiyle sona ermesini diliyorum. Rabbim bizi güzel bir Ramazan’a eriştirdi. Ramazanın manevi feyzi ve bereketiyle yaşayarak inşallah aynı güzellikte bayrama da eriştirsin. Bayramı da birlikte huzur içerisinde yaşayalım” diye konuştu.
Bu yıl Ramazan ayında bir farkındalık oluşturduklarını dile getiren Başkan Külcü, Ramazan Sokağı yerine mahallelerde eğlence programı düzenleyeceklerini, programlarda çocuklara yönelik eğlencelerin yanı sıra, Ramazan ayının manevi havasına uygun Kur’an tilavet programlarının bulunacağını sözlerine ekledi.
Akkent mahalle muhtarı Necip Güler de, iftar sofrasında mahallelileri bir araya toplayan belediye başkanı Muzaffer Külcü ve iftar programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
İftara Başkan Külcü’nün yanı sıra, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.