Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi Disiplin Kurulu üyesi iş adamı Vahdettin Bahadır, AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı’na ve bölgedeki birçok il teşkilatına, kuruluş öncesi ve sonrasında aktif destek sunan Bahadır, 2003-2006 yılları arasında AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı’nda aktif görev ve sorumluluklar aldı. 2006-2012 yılları arasında partisine, her alan ve kademede hizmet veren Bahadır, AK Parti’nin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi. Halen bu görevi yürüttüğünü belirten Bahadır, Diyarbakır’a daha iyi hizmet verebilmek için AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu dile getirdi.
VAHDETTİN BAHADIR KİMDİR?
Vahdettin Bahadır, 1966 yılında Bingöl’de doğdu. İlköğrenimini Bingöl Merkez Akdurmuş köyünde yaptı. Ortaokulu Bingöl İmam Hatip Lisesi’nde, Liseyi Diyarbakır İmam-Hatip Lisesi’nde okudu. Yükseköğrenimini Suriye’de Şam İslami İlimler Akademisinde Mukayeseli Hukuk ve Hukuk Metodolojisi bölümünde tamamladı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında bölgenin tanınmış âlimlerinden eğitim aldı. İslami ilimler, hukuk, siyaset metodolojisi ve felsefesi alanında yurtiçi ve yurtdışında uzun zamana yayılan çalışma ve araştırmalar yaptı. Birçok dergi ve gazetede makaleler yayınladı ve söyleşileri yayımlandı. 1978 yılında yıllardır ailesinin içinde olduğu Milli Nizam ve Milli Selamet Partisi’yle bağlantılı vakıf ve derneklerde siyasi faaliyetlerine başladı. Siyasi çalışmalarını AK Parti kurulana kadar bu çizginin devamı olan Refah partisi ve Fazilet Partisi’nde sürdürdü. AK Parti kurulduğu günden bu yana bütün siyasi çalışmalarını bu partinin içerisinde devam ettirdi.
SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARI
Vahdettin Bahadır’ın üyesi olduğu dernek ve platformlar şöyle:
“Uluslararası İslam, Kültür ve Sanat Platformu, Diyarbakır İmam-Hatipliler Derneği üyesidir. Mazlum-Der’in kurucu üyelerindendir. Şarkiyat Derneği ve Diyarbakır Tarih ve Kültür Derneği üyeliği bulunmaktadır. 2009-2010 yılları arasında MÜSİAD-Diyarbakır Şube başkanlığını yürüttü. GÜNSİAD ve DİSİAD üyesidir."
Bunların yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde sosyal, ekonomik ve kardeşlik projelerinin öncülüğünü yapan Bahadır, halen bu sahadaki faaliyetlerine yoğun olarak devam etmektedir. Çok iyi derecede Arapça, Osmanlıca, Kürtçe, Zazaca, orta derecede Farsça bilen Bahadır, evli ve üç çocuk babasıdır.