Türk Barter, Türkiye’nin ilk nakitsiz alışveriş mağazası Barter Shop’u 5 bin metrekarelik yeni alanı ile 10 kat büyüttü.
Türk Barter Ortak Pazarı’nda yer alan, üyelerine nakitsiz alışveriş imkânı sağlayan ve her çeşit ürün bulunan Barter Shop mağazası Hadımköy’de bulunan yeni yerinde, Barter Shop ile 10 kat büyüdü.
2003 yılında hayata geçirilen Barter Shop Alışveriş Merkezi ile üye firmalarının pazarlamış olduğu ürünlerine yer veriyor. Barter Shop, mağazacılık faaliyetlerine farklı bir boyut kazandırarak sunmuş olduğu farklı ödeme ticareti barter ile üyelerine mağazada corner hizmeti vererek hem farklı müşteri portföyü hem de pazarlama imkânı sunuyor.
Alışveriş Merkezi’nde binlerce ürünü müşterilerine sunan ve her geçen gün ürün yelpazesi daha da genişleten Barten Shop, Ürünlerin çeşitliğinin çok olmasının yanında yüzde yüz barter ile ödeme imkânı sağlıyor. Beyaz eşyadan promosyon ürünlerine kadar birçok sektörün ürünlerini müşterilerine sunan Türk Barter, ayrıca tüm bu ürünlerinin web sitesinden de satışını gerçekleştiriyor.
HER ÇEŞİT ÜRÜN BULUNUYOR
Yalnızca Türk Barter üyelerinin yararlanmadığı Barter Shop, üye olmayan kişi ve kurumlara da Barter Shop’tan nakit olarak alışveriş yapabilme imkanı sağlamakta. “Şubemizin olduğu her yerde Barter Shop açacağız” diyen Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, “Barter sektöründe öncü olmaya devam ettik. Kurmuş olduğumuz Barter Shop Alışveriş Merkezi ile bunu bir kez daha göstermiş olduk. Üye kuruluşlarımıza alternatif pazar sunmakla beraber ihtiyaçlarına yönelik ürünleri de barter ödeme kolaylığıyla sahip olabiliyorlar. Pazarlama kanallarında sıkıntıya düşmüş iş dünyasının da barter sistemi ile portföylerine yeni müşteriler ekleyip farklı pazarlara açılabilirler. Şubelerimizin olduğu her ilde Barter Shop açacağız. Böylece üyeler arası satışlarla farklı bir şekilde direk olarak ürünlerinin satılmasını sağlayacağız. Barter Sistemini her firmanın mutlaka pazarlama savaşı yaşadığımız şu günlerde aktif bir şekilde kullanmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Barter sisteminin Türkiye’de öncüsü ve güçlü bir teknolojik alt yapıya sahip olan Türk Barter, 1994 yılından bu yana IRTA’da Avrupa’dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Barter Etik Komite Başkanı olarak bulunuyor. Paraya alternatif bir finansman modeli olan barterın Türkiye’de yaygınlaşması için çalışıyor. Barter sistemini tüm dünyada bir milyonun üzerinde şirket kullanmaktadır. Türk Barter, sunduğu sistemle ekonomik yaşama artı değer katmanın yanı sıra, tüm sektörlere yönelik üretimi durdurmayan, istihdamı koruyan, sermayeyi güçlendiren, parayı amaç değil araç yapabilen, risksiz ekonomi çözümü sunuyor. Türk Barter, barter havuzu olarak adlandırılan ortak pazarda, üye firmalara paraya ihtiyaç duymadan ticaret yapma ve kar elde etme imkânı veriyor. Yani Barter sistemi birçok kişi tarafından algılandığı üzere bir takas ortamı değil, üye firmaların hem ihtiyaçlarını satın aldığı, hem de kendi ürettiği mal ve hizmetleri satabileceği bir finansal sistem oluşturuyor. Kısaca sistem, şirketlerin nakit ödeme yapmadan ürettikleri mal ve hizmet karşılığında talep ettikleri mal ve hizmetleri almalarına dayanıyor. İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Konya, olmak üzere 9 şubesi ile hizmet vermektedir. Avrupa ve Amerika’da 20’den fazla ülke ile stratejik işbirliği bulunmaktadır. Bu anlamda üye firmalarına hem yurt içi hem de yurt dışı Pazar imkânlarını sağlamaktadır.