İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, 2002 yılından bu yana Ödemiş’in Bozdağ beldesinde düzenlediği Geleneksel Bozdağ İDADİK Kış Dağcılık Şenliği’nin 14.’sünü hafta sonu gerçekleştirilecek.
İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Ödemiş Belediyesi’nin de katkı verdiği 14. Geleneksel Bozdağ İDADİK Kış Dağcılık Şenliği çerçevesinde yarın Bozdağ’da kamp kurulacak. Şenlikte sunum ve söyleşiler gerçekleştirilip plaket töreni düzenlenecek. Pazar sabahı da dağcılar Bozdağ zirvesine tırmanacak.
DAĞCILAR BOZDAĞ’DA BULUŞUYOR
Her yıl Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve İzmir’den gelen çok sayıda dağcının katılımıyla düzenlenen şenlikprogramına göre yarın saat 12.00’da dağcılar Bozdağ’da bir araya gelip kamp kuracak. Daha sonra saat 15.00’da “Pamirlerin Dev Kardeşlerine Ziyaret; Kommunizma-Korjenevskaya" başlığıyla konuk sporcular Hümeyra Yıkılmaz ve Kerem Ayhan tarafından söyleşi düzenlenecek. Akşam yemeğinde İDADİK 25. Yıl Plaketleri takdim edilip konuşmalar yapılacak.
Bozdağ’da tırmanış rotalarının belirlenmesinin ardından Pazar sabahı dağcılar 05.30’da tırmanışa geçecek. Planlanan rota doğrultusunda tırmanışlarını tamamlayan dağcılar saat 15.00’da dönüşe başlayacak. Etkinliğin saat 15.30’da tamamlanması bekleniyor.