ÖZDER Genel Başkanlığı görevinin yanı sıra, “Milli İrade Platformu Üyesi” de olduğunu hatırlatan Akça, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na milletin iradesini temsilen gittiklerini belirtti. Milli İrade platformu 17-25 Aralık sürecinde “Milli İrade” ye yapılmaya çalışılan paralel darbeye karşı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek milli bir duruş sergilediklerini belirten Akça, ‘’O süreçte toplumun her kesimini kuşatan sivil toplum temsilcileri ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza tam desteğimizi belirtmiştik çünkü biz millet olarak artık meselenin farkındaydık. Meselenin farkında olmak demek, birilerinin maşası olmamak demektir. Meselenin farkında olmak, millet olarak iradeye ve idareye sahip olmak demektir. Meselenin farkında olmak, halkın iradesi ile iktidara gelenlerin; gazete manşetleriyle, düdük sesleriyle gitmelerine izin vermemek demektir. Meselenin farkında olmak, büyük bir medeniyet geçmişine sahip olunduğunun bilincinde olmak ve yepyeni medeniyet ufkuna sahip olmak demektir. Millet artık meselenin farkındadır artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Millet 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta düştüğü hataya düşmemiş, 27 Nisan’da gösterdiği iradeyi 17-25 Aralık paralel darbe sürecinde daha güçlü göstermiş, kendi iradesiyle seçtiği milli hükümetin kökü dışarda olan, yerli paralel maşaların gazete manşetleriyle, polisiye uygulamalarıyla gitmesine 30 Mart’ta, 10 Ağustos’ta verdiği büyük destekle izin vermemiştir” dedi.

ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça sözlerine “O süreçte sergilenen milli duruşu ve verilen desteği takdir etmek ve milletle milletin evinde kucaklaşmak için Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçtiğimiz günlerde davet etmiştir” dedi. Akça, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri sarayda son derece samimi bir ortamda karşılamış, ‘burasının bundan böyle Çankaya Köşkü gibi devletin değil, milletin evi’ olduğunu belirtmişlerdir” dedi.



ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kendilerini son derece rahat hissettiklerini ifade ederek sarayın son derece zarif, estetik, sade, hiçbir abartıya kaçılmadan yapılmış olduğunu gördüklerini söyledi. Akça; Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı yeni Türkiye vizyonuna uygun, şaşaadan uzak, ancak her şeyin yerli yerinde yeteri kadar kullanılarak inşa edilmiş bir saray olduğunu belirtti.