Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu, 2015 yılındaki ilk istişare toplantısını Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda 2015 yılının stratejik planları masaya yatırılarak kadın girişimciliğinin geliştirilmesi için atılacak adımlar görüşüldü.
Toplantıya, ETO ve Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı Metin Güler, Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali ve kurul üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, 2015 yılı içinde iki hedefe yoğunlaştıklarını belirtti. Öncelikle mevcut kadın girişimcilerin işletmelerini büyütmelerine destek olmayı amaçladıklarını vurgulayan Tali, ekonomiye yeni girişimciler eklemek için gayret göstereceklerini söyledi. Kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesi için panel, eğitim ve seminerler de gerçekleştireceklerini kaydeden Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçireceklerini ifade etti.
"KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ"
Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, oda olarak girişimciliğin gelişmesi için büyük hassasiyet gösterdiklerini bildirerek, özellikle kadın girişimciliği konusunda pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile düzenlenen eğitimler sayesinde 60 kadın girişimcinin iş yerini açtığını aktaran ETO Başkanı Metin Güler, kadın girişimcilerin ekonomide daha çok varlık göstermesi, istihdama katkıda bulunması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Güler, kadınlara meclisinde, komitelerinde en çok yer veren oda olduklarını vurgularken, ETO’ya kayıtlı 15 bin üyenin yaklaşık olarak 3600’ünün kadın olduğunu vurguladı.
"KADIN İSTİHDAMI VE GİRİŞİMCİLİĞİ GELİŞTİRİLMELİ"
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ise, kadınların iş yaşamına büyük destek sağladığını anlatarak, ülkenin refahı için kadın istihdamı ve girişimciliğinin geliştirilmesinin önemli olduğunu bildirdi. Avrupa Birliği’nde iki kadından birinin iş dünyasında yer aldığına dikkat çeken Özaydemir, Türkiye’nin bu rakamın çok gerisinde olduğunu da sözlerine ekledi.
Eskişehir Ticaret Borsası’nın faaliyetleri hakkında kısaca bilgi veren Başkan Ömer Zeydan da, kadın istihdamının ülke ve şehir ekonomisinde önem teşkil ettiğini ve borsa olarak tarım sektöründe istihdama katkı sağlayacak her projeye destek verebileceklerini anlattı.