Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut ile TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Çevre Çalışma Grubu oluşturulması konusunda ortak bir çalışmaya imza atıyorlar. TEM Vakfı İl Temsilcilik binasında bir araya gelen Korkut ve Bedirhanoğlu, çalışma grubu ve faaliyetlerinde karşılıklı işbirliği için bir protokolü imza altına aldılar. Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin ortak akılla yürütüldüğünde doğru işlerin ortaya çıkacağını belirterek, bu hareketin çok olumlu olacağını söyledi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, öncülüğüyle Erzurum için örnek çalışmalara imza atacak Çevre Çalışma Grubu oluşturuldu. Çalışma Grubu, Yakutiye Kent Konseyi bünyesinde ’Çevre Çalışma Grubu’ olarak oluşturulacak. Çalışma grubunda, Başkanlık görevini Işıl Bedirhanoğlu, Başkan Yardımcılığını Tuba Karatepe, Mehmet Solak, Doç. Dr. Faris Karahan, Zaffer Yüksel, Büşra Çelik, Onur Sağsöz, Turhan Dinler yer alıyorlar. Çalışma grubunun oluşturulmasının ortak akıl için önemli olduğunu belirten Ali Korkut, "Bir şehir ancak ortak akılla yönetilince doğru ve güzel işler ortaya çıkar. Biz yönetim olarak bu otak akla her zaman açık olduk. Bugüne kadar şehrin, yani Yakutiye ilçemizin yönetimini ortak akılla yapmaya çalıştık. Yapılanlar da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Biz her zaman benzer çalışmalara açığız, kapımızı açıyoruz. Işıl hanım bu şehirde çevreyle ilgili çok önemli işlere imza attı. Bugünde kendisinin de katkısıyla ortak bir akıl oluşuyor. Güzel işler çıkacağından eminim. Biz belediye olarak doğru olan her adımda insanlarımızla birlikteyiz" dedi.
ÖRNEK MAHALLE, ÖRNEK APARTMAN UYGULAMASI
Çevre Çalışma Grubu, oluşumunu tamamlamasının ardından Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunan alanda çevreyle alakalı, nasıl bir hayat sürebiliriz şeklinde bir çalışma yapacak. Örnek mahalle, örnek sokak ve örnek apartman uygulaması zamanla bütün ilçeye yayılabilecek. TEMA Vakfı İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, çalışmanın çevre anlamında öğeler içereceğini belirterek "Örnek mahalle çalışması yapılacak. Örnek sokak olacak. Mahalle muhtarı, vatandaşla atıkların ayrı nasıl toplanacağını, sorunsuz olarak atıkların ayrıştırılmasının nasıl yapılacağını göstereceğiz. Dışarıdaki hayvanlarla ilgili çalışma yapacağız. Kuşlarla ve sokak hayvanlarıyla ilgili. Kuşların kış aylarında yemsiz kalmaması için çalışmalar yapacağız. İnsanların çöpe attıkları yiyeceklerin hayvanların yiyecekleri yiyecekleri ayrıştırarak veya belirlenen yerlere bırakılmasını sağlayarak, hayvanlar için uygun alanlara bıraktırılacak çalışmalar yapacağız. Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut, her işimizde olduğu gibi bu sorumluluk projemizde bize destek ve katkısını esirgemedi, çevre adına, duyarlılığı adına ben kendisine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.