Siyasi ve sosyal arenada seslerini daha fazla duyurmak amacıyla mücadele eden Karşıyakalı kadınlar, Kadın Gücü Derneği çatısı altında birleşti.
Kadın Gücü Derneği açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve Gazeteci Uğur Dündar ve dernek üyeleri katıldı.
Derneğin, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için kurulduğunu ifade eden Kadın Gücü Derneği Başkanı ve CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nurşen Balcı, "Eğitim, iş yaşamına katılım ve sosyal olaylara karşı bilinçlendirme çalışmaları bizim temel görevimiz olacak. Çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerle, kadınlarımızla omuz omuza yol alacağız" dedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, kadınlar mücadelesine sonuna kadar destek çıkacaklarını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, kadınların sosyal ve kültürel yaşamda daha fazla söz sahibi olması gerektiğini ifade etti.