Adana Ticaret Borsası’nın (ATB) yeni yönetimi Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Canatar, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Tezcan ve Yasin Milli ile Genel Sekreter Mustafa Hızlı Adana Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret ederek borsa yeni yönetimi ve kent ekonomisi hakkında bilgi verdi.
ATB’nin yeni yönetimini takdirlerine sunmak için geldiklerini ifade ederek yeni meclis başkanı ve üyeleri tek tek tanıtan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Hizmetini başarıyla sürdüren Adana Ticaret Borsası, bundan sonrada Adana için hizmet etmeye devam edecek. Ekip aynı ekip, sadece taze kan geldi. Üyelerimize, üreticilerimiz daha iyi hizmet verebilmek için yapımı devam eden Borsa Kampüsümüz 100 bin tonluk depolama kapasitesiyle faaliyete geçtiğinde 5 milyar TL’lik işlem hacminin katlanarak artacak. Modern idari binamız, elektronik kantarları, akredite olmuş laboratuarları, elektronik fiziki alım satımın yapılacağı satış salonu ve toplantı salonları ile üyelerimizin hizmetine sunulacak olan her türlü sosyal donatıları hayata geçirecek, bölge ve ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlayacaktır” dedi.
“ÇÖZÜM ELLERİMİZDE”
Son 6 ayda Adana’daki iş dünyasındaki krizlerin Adana ekonomisini olumsuz etkilendiğini, çözümü için işadamlarının birbirine sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, “Adana ekonomisi Türkiye’de farklı imajlarla karşı karşıya gelmiştir. Mısır ve narenciye de oluşan yaralar ticari kararların yanlışlığından kaynaklanmaktadır. Bu yanlışlar kendi içinde düzeltilebilir. Birlik ve beraberlik ruhu ile zor duruma düşen arkadaşları abzorbe etme yoluna gidilmesi gerekmektedir. Çözüm bizim ellerimizdedir. Bizlerin Adanalılık ruhu içerisinde gerek bankalar karşısında gerek iş dünyası karşısında birbirimize sahiplenmemiz gerektiğine inanıyoruz. Son zamanlarda ki iflaslar Adanamız da ciddi yaralar açtı. Ben buradan bütün sivil toplum kuruluşlarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Adana’nın üzerindeki olumsuz imajın kaldırılarak, düzeltilmesi konusunda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır” diye konuştu.
ATB yeni yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Valisi Mustafa Büyük, “Borsamız ilimizin en önemli meslek kuruluşlarından birisidir. Güçlü bir yapısı var. Yeni görev alan arkadaşlara başarılar diliyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi kurumlar arası işbirliğinde hem ilimizin ve borsa çiftçi, ziraatçı camiası açısından da hayırlı hizmetler yapacaklarına inanıyorum. Hayırlı olsun diyorum” dedi.