ZONGULDAK (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Oy verme sistemi genelde bir demokrasi şöleni içerisinde geçti ve sonuçlar genel itibarıyla hem halk hem siyasiler tarafından olgunlukla karşılandı. Bugün itibarıyla ben, iş dünyasının bir temsilcisi olarak bu meclisten çıkacak bir hükümetin hızlı bir şekilde kurulması ve bundan sonra da işlerimize güçlerimize dönmeniz gerektiğini belirtiyorum" dedi.

Olpak, Ereğli şubesince bir otelde düzenlenen "19. MÜSİAD Eğitim Başarı Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmasında, 25 yıllık MÜSİAD tarihinde ülke için önemli kazanımlar sağlamaya çalıştıklarını, eğitim konusunda her yıl gelişerek devam eden organizasyonlar gerçekleştirerek ülke adına kalıcı değerler ürettiklerini söyledi.

Bir ülkenin sadece sermayesinin bulunmasının o ülkenin kalkınma hamlesinde yeterli olmadığını ifade eden Olpak, "Körfez ülkeleri bunun için en güzel örneklerinden biridir. Yeterli sermayeleri olmalarına rağmen istenilen gelişmişlik düzeyinde sorunları var. Sürdürülebilir kalkınma hamlesi için eğitim gerçekten de önemli. Yaşadığımız hayatın bir anlamı olmalı. 'Baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmak' demiş atalarımız. Yani bizi yaptığımız güzel şeylerle hatırlayacak insanlar" diye konuştu.

Milletvekili genel seçimlerin halk ve siyasiler tarafından olgunlukla karşılandığını vurgulayan Olpak, şöyle konuştu:

"Belki gençler için daha sonra daha fazla anlamlı olacak bir seçim dönemini geride bıraktık. Milletimiz tercihini kullandı. Milli iradeye saygı gösterilmesi gereken bir durumdayız. Seçim sürecinde önemli kazanımlarımız vardı. Bu dönemde bunlardan bir tanesi, yüksek oranda katılım vardı. Oy verme sistemi genelde bir demokrasi şöleni içerisinde geçti ve sonuçlarda genel itibarıyla hem halk hem siyasiler tarafından olgunlukla karşılandı. Bugün itibarıyla ben, iş dünyasının bir temsilcisi olarak bu meclisten çıkacak bir hükümetin hızlı bir şekilde kurulması ve bundan sonra da işlerimize güçlerimize dönmeniz gerektiğini belirtiyorum."

MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer de bu yıl Ereğli ve Alaplı'da 34 liseden başarılı 102 öğrencinin ödüle layık görüldüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrencilere ve okul yetkililerine ödülleri takdim edildi.