Konya’nın Beyşehir İlçesi Belediyesi tarafından yapılması planlanan 42 hobi bahçesi için ön başvuruların alınmaya başlandığı bildirildi.
Avdancık Mahallesi yolu üzerinde 10 bin metre karelik bir alanda yapılacak olan hobi bahçelerinde yer almak isteyenlerin müracaatlarının Beyşehir Belediyesi AK Masa biriminde kabul edildiği belirtildi.
Her biri 120 metrekare olan hobi bahçelerinin kira bedelinin kesin başvuruda netleşeceği ifade edildi. Başvuruların parsel sayısından fazla olması halinde ise bahçe sahiplerinin noter huzurunda yapılacak çekiliş sonucunda belirleneceği, sonuçların ise Beyşehir Belediyesinin web sayfasında yayınlanacağı kaydedildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, hobi bahçelerinden bahçe kiralayıp kendi sebze ve meyvesini yetiştirmek isteyenlerin başvuru için geç kalmamalarını tavsiye ederek, “Apartman mimarisinin yaygın olmadığı dönemlerde hemen hemen her evin vazgeçilmezi olan bahçe kültüründen yaşam koşullarımız gereği gün geçtikçe uzaklaşıyoruz. Stresten uzak olmak, doğaya olan özlemini gidermek, kendi sebze meyvesini sağlıklı bir ortamda yetiştirmek ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmek isteyen emekliler, apartman dairelerinde oturup bahçe özlemi çekenler için yola çıktığımız Hobi bahçelerini en kısa sürede tamamlayıp halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.