2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor, ligin 26. haftasında 1461 Trabzon ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.
Ligde geride kalan hafta Turgutluspor’u mağlup ederek lider Ümraniyespor ile puan farkını 1’e indiren Yeni Malatyaspor, güçlü rakibi 1461 Trabzon karşısında 3 puan hedefliyor.
Sarı-kırmızılı takımda orta sahanın önemli oyuncusu Emre Toraman’ın sarı kart cezalısı olması, Serkan Çalık ve Onur Kalafat’ın ise sakatlıklarından dolayı kadroya dahil edilememesinin teknik heyeti düşündürdüğü ifade edildi.
Geçen hafta Turgutlu karşısında kazanan 11’de zorunlu olarak değişikliğe gidecek olan Feyyaz Uçar’ın, defansın başarılı ismi Sadık’ı sağ kanatta, devre arasında transfer edilen Uğur Erdoğan’ı ise orta sahada görevlendireceği öğrenildi. Uçar’ın, Turgutlu karşılaşmasında oyuna sonradan girip takımının üçüncü golünü kaydeden Fatih Sezer’e de orta alanda şans verebileceği öğrenildi.
MAÇIN HAKEMİ YAŞAR KEMAL UĞURLU
Vakfı Kebir İlçe Stadyumu’nda oynanacak olan 1461 Trabzon - Yeni Malatyaspor müsabakası Cumartesi günü saat 13.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemlerinden Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.
İki takım arasında ligin ilk yarısında Malatya İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 3-1 kazanmıştı. Yeni Malatyaspor’un karşılaşmadaki gollerini Koray Şanlı, İrfan Başaran ve Aydın Çetin’in atarken, 1461 Trabzon’un tek golü ise Atilla Aybars’ın ayağından gelmişti.
FEYYAZ UÇAR’IN SENTETİK SAHA ENDİŞESİ
1461 Trabzon müsabakası öncesi Yeni Malatyaspor cephesinde teknik direktör Feyyaz Uçar, maçın sentetik sahada oynayacak olmasının kendisini endişelendirdiğini ifade etti. Uçar, 1461 Trabzon maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sahanın sentetik olması bizi tedirgin ediyor. Biz çim sahada iyi oynuyoruz. İdmanlarımızı çim sahada yapıyoruz. Sentetik sahada devamlı oynamaya alışan takımın bir avantajı vardır. Bu avantajı da kullanmak isteyen takımlar var. Trabzon’un ikinci takımının neden sentetik çim sahada oynanması irdelenmeli” ifadelerini kullandı.