Muş Kalkındırma Dayanışma ve Güzel Yaşam (MUŞ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç ve üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yeni Yaşam Engelli Merkezi’ni ziyaret etti.
Muş’ta aktif çalışmalarıyla ön plana çıkan MUŞ-DER üyeleri, Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Yeni Yaşam Engeli Merkezi’ni ziyaret ederek, kurumda kalan engellilerle bir araya geldiler. Kurumda barınan ruh sağlığı bozuk, zihinsel ve bedensel engellilere yönelik çeşitli etkinliklerde bulunan MUŞ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç, duygulu anlar yaşadılar. Tek amaçlarının kurumda kalan ruh sağlığı bozuk, zihinsel ve bedensel engellilerle bir araya gelip onlara moral vermek olduğunu belirten Dernek Başkanı Osman Koç, “Yeni Yaşam Engelli Merkezi’ndeki ruh sağlığı bozuk, zihinsel ve bedensel engelli kardeşlerimizi, ablalarımızı ve ağabeylerimizi unutmamamız gerektiğine ve onlarla iç içe olmaya, onların her birini kendimiz, kendi yakınlarımız gibi görmemiz gerektiğini düşünerek aynı ortamı paylaşmak istedik. O kadar saf, o kadar temiz kalpleri vardı ki güzel yürekleriyle bizi mahcup ettiler. Mutluluklarını gördükçe ayrı bir sevinç bürüdü bizleri. Hepside bizim insanımız, bir parçamız, hepside sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyuyor ve onları hiç unutmayalım” dedi.
Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kurumda kalan ruh sağlığı bozuk, zihinsel ve bedensel engellilere müthiş derecede ilgi ve alakanın olduğunu kaydeden Koç, “Yüreğimiz yansa da muhteşem bir şekilde çok ilgi alakayla bakım altında olmalarına şahit oldum. O yüzden herkesin içi rahat olsun. Bu anlamlı imkanı bizlere tanıdıkları için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu’ya, bakım merkezi sahibi Batuhan Yavuz’a, bakım merkezindekilerle süper iletişimi olan müdüre hanım Meral Alaşin’e ve tüm personellere teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
İnsani değerlere önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Koç, sürekli ziyaretlerde bulunacaklarını ifade etti.