Akdeniz Belediyesi Hüseyin Okan Merzeci Eğitim Gönüllüleri Vakfı Parkı içinde bulunan merhum Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarından Hüseyin Okan Merzeci’nin heykelinin elleri, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, Okan Merzeci’nin heykeline zarar verenleri kınadı ve en heykelin kısa sürede onarılıp bakımdan geçirileceğini ifade etti.
Kentte, 1984-1989 döneminde Mersin Belediye Başkanlığı, 1994-1997 yılları arasında da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Hüseyin Okan Merzeci’nin, kendi adını taşıyan parkta bulunan heykeline, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi. Akdeniz Belediyesi tarafından yaptırılarak, Hüseyin Okan Merzeci adını taşıyan parkta bir kaide üzerine yerleştirilen diz çökmüş vaziyetteki heykelin elleri ve heykelin önünde kilitli parke taşını sembolize eden metal parça, kesici aletlerle sökülerek çalındı.
Merhum Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Okan Merzeci’nin 15 yılı aşkın bir süredir kendi adını taşıyan parkta yer alan heykeline zarar verenlere tepki gösteren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, yaşanan olayı merhum Merzeci’ye olduğu kadar Mersinlilere de yapılmış bir saygısızlık olarak niteledi. Türk, "Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Okan Merzeci’ye ait heykele zarar verilmesini esefle kınıyoruz. Kentimizde bir dönem büyükşehir belediye başkanlığı yaparak iz bırakmış birine ait heykele, 3-5 lira kazanmak için zarar vermek anlaşılır değildir. Bu tür eserleri korumak ve geleceğe taşımak zorundayız. Bu noktada Mersin halkımıza da çağrım, böylesi eserlerine sahip çıkması, zarar vermek isteyenleri engellemesidir. Bizler de Akdeniz Belediyesi olarak, merhum Merzeci’ye ait heykelin eski haline getirilmesi ve bakımı için de en kısa sürede gereken çalışmaları başlatacağız" dedi.