Eskişehir Şairler Yazarlar Ozanlar Derneği (EŞYODER) Başkanı Ertuğrul Şakar, kültür eserlerinden alınan Katma Değer Vergisi (KDV)’nin kaldırılması gerektiğini belirtti.
Dernek binasında Çarşamba toplantılarından birini daha gerçekleştiren dernek üyesi şairler kitabın ve kitap okumanın yararları ile ilgili şiirler okudular. Ozanlar ise, kitabın ve kitap okumanın yararları ile ilgili sazları eşliğinde türküler söylediler. Ozan Arif Çayır, EŞYODER için yazdığı ve düzenlediği türküsünü sazı ile seslendirdi. Ozan Zakir Algül ise, Aşık Reyhani’nin şiirlerini söyledi. Etkinlikte, şair Rabia Barış İstanbul gezisinin intibalarını anlattı.
EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar ise açıklamasında, şairlere, yazarlara ve ozanlara, ne mahalli idarelerin ve ne de merkezi yönetimin yeterince sahip çıkamadığını söyledi. Şakar, "Yayınlanmış eserlerin maliyetlerinin bir kısmının karşılanmasını beklerken, kitap basım maliyetini bir işkence oluyor ve bu işkenceden kültür insanlarının çıkarılması gerekiyor. Maalesef amatör şair kendi kitabını bastırmak için bir matbaaya gittiği zaman, yüzde 18 Katma Değer Vergisi (KDV) ile karşı karşıya kalmaktadır. Kitaplarını kendi bastıran kültür insanlarından alınan bu verginin tamamen kaldırılması gerekir. Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Kültür eserlerinden KDV alınmamalıdır’’ şeklinde konuştu.