Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğü’nde çalışan iş ve meslek danışmanları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında seminerler düzenleyecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Çalışma ve İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda, “Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) kapsamında İŞKUR iş ve meslek danışmanları 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarısında Şanlıurfa merkez ve ilçelerde bulunan 177 adet ortaokul ve liseyi ziyaret ederek özellikle 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerine danışmanlık yapacaklar. Okulların konferans salonlarında veya sınıflarda danışmanlık kapsamında öğrencilere meslekler, iş arama becerileri, iş görüşmeleri ve CV hazırlama konularında sunumlar yapılacaktır. Bu ziyaret ve sunumlar neticesinde öğrenciler meslekler, iş arama becerileri, iş görüşmeleri ve CV hazırlama konularında bilgi sahibi olacak ve her okulumuzun da birer iş ve meslek danışmanı olacaktır” dedi.

Şanlıurfa Çalışma ve İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda ayrıca okullarda verilecek seminerlerin her yıl yapılacağını da söyledi.