Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM ) toplantısı koordinatör il Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıda anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi konusunda bölgesel düzeyde alınacak önlemler, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ile hastanede verilen acil servis hizmetlerinin koordinasyon içerisinde aksatılmadan yürütülmesi, bölge illerin sağlık kapasitelerinin daha verimli kullanılabilmesini sağlamak için iller arası koordinasyonun arttırılması konuları görüşüldü.
Toplantıda illerde yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve bir sonraki toplantının Elazığ ilinde yapılması kararlaştırıldı.
Toplantıya Malatya İl Sağlık Müdürü Dr.Nail Umay başkanlığında Elazığ İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Selahattin Karakoç, Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr.Abdullah Demir ile Malatya,Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin Sağlık Müdür Yardımcıları, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden ilgili başkanlar, Halk Sağlığı Müdürlüklerinin ilgili şube müdürleri ve hastane başhekimleri katıldı.