Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 118 köy yolu ulaşıma kapandı.
Yoğun kar yağışının ardından ilçe merkezinde ve köylerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 118 köy yolu, Güneykaya Beldesi, karayollarına bağlı Çırçır yolu ve ilçe merkezine bağlı bazı mezralara ulaşım sağlanamıyor.
Sivas-Ankara karayolu üzerinde bulunan Yaraşbeli Geçidinde gece saatlerinde kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle yolcular büyük sıkıntı çektiler. Özel şirketlere ait iş makinelerinin kar temizleme ve tuzlama konusunda yetersiz kalması yüzünden bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Ulaşımda meydana gelen aksaklıklar nedeniyle çok sayıda araç yoldan çıkarak kaza tehlikesi geçirdi.
Sivas-Tokat karayolu üzerinde bulunan Çamlıbel Geçidinde ise gece saatlerinde zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Karayollarında meydana gelen aşırı buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkat etmesi isteniyor.
Kapanan köy yolları ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Ahmet Can Pınar, “İlçemizde dün sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Öğleden sonra ve özellikle akşam saatlerinde yağışın etkisini artırmasının ardından tipiyle beraber çok sayıda köy yoluna ulaşım sağlanamadı. Bu nedenle taşımalı eğitimin yoğun olduğu ilçemizde eğitim ve öğretime 1 gün ara verdik. Dün itibariyle kaymakamlığımıza bağlı Özel İdare ekipleri öncelikle hasta ve yolda mahsur kalan vatandaşların ihbar edildiği bölgelerde çalışmalar yaptı. Bununla birlikte gece meydana gelen yoğun tipi nedeniyle bugün sabah itibariyle 118 köy yolumuza ve Güneykaya Beldesine ulaşım sağlanamıyor. Şuan itibariyle ekiplerimiz kar temizleme çalışmalarına başladı ve herhangi bir olumsuz durum olmadığı taktirde köy yollarımızın büyük bir bölümü bugün tekrar ulaşıma açılacaktır. Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda mağdur olmaması için ekiplerimiz mesai saati gözetmeksizin çalışmalarına 24 saat devam edecekler.” dedi.