Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte Atatürk Kültür Parkı’nda temizlik çalışmalarını hızlandırdı.
Ereğli’nin yeşil cenneti Atatürk Kültür Parkı’nın piknikçilerin gözdesi olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Atatürk Kültür Parkı yaz aylarının vazgeçilmez mekanıdır. Sosyal ve kültürel aktivitelerin ön planda olduğu, halkımızın kaynaştığı, toplumsal birlikteliğin yaşandığı bu alanı ekiplerimiz yaza hazır hale getirmek için çalışmaların startını verdiler. Büyüyen otlar biçilmeye başladı. Akabinde temizlik ve düzenleme çalışmalarımız hız kazanacak. Özellikle mesire alanında tespit edilen tüm eksiklikler giderilecektir” dedi.
Başkan Özgüven spor ve yürüyüş alanları, çocuk parkı, yüzme havuzu, göledi ile Ereğlililere huzurun kapısını aralayan Atatürk Kültür Parkı’nın yaz aylarının vazgeçilmeyen tek adresi olduğunun altını çizerek, “Ereğli’nin akciğeri olan bu bölgede içimizi acıtan, eksikliğini hissettiğimiz tek proje geçmiş yıllarda yanan Aile Restoran yerinin atıl bir şekilde olmasıdır. Bu alanın en iyi şekilde değerlendirilip halkımızın hizmetine sunulmasını arzu ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de bir açıklama yaparak bu alanın yap-işlet-devret modeli ile yeniden hayat bulmasını gerektiğini belirtmiştim. Bu konuda müteşebbislere tekrar sesleniyor ve bu alana yakışan tesisi yaparak Atatürk Kültür Parkındaki bütünlüğü yeniden Ereğli’ye kazandıralım” diye konuştu.