Yeşilay Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (YEDAM), madde bağımlısı ve bağımlılık riski altında bulunan çocuk ve gençlerin topluma geri kazandırılması için başlattıkları rehabilitasyon projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında, aralarında idareciler, psikologlar, sosyologlar, sosyal izleme uzmanları ve gençlik liderlerinin yer aldığı 55 kişi “YEDAM Bağımlılık Eğitim Programı” ile bağımlılıklar ve mücadele konularında eğitim alacak. Tamamlanacak eğitimin programının ardından sahaya inecek olan eğitmenler, madde bağımlılığı ile etkin bir mücadele verecek.
Proje hakkında bilgiler veren Türkiye Kızılay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz, “Bugün YEDAM’ın aslında ilk faaliyetlerinden birini gerçekleştirdik. YEDAM madde ile tanışmış olan ya da bu anlamda risk altında bulunan gençlere ve çocuklara yönelik ve onların ailelerine yönelik bir danışmanlık ve destek merkezi olacak. İnşallah bu çalışma bir model olup tüm Türkiye genelinde yaygınlaşacak diye düşünüyoruz” dedi.
Eğitim çalışmalarının 4 gün süreceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Bugün burada yaptığımız çalışma özellikle madde bağımlısı gençler ve ailelerle temas edecek belediye, kaymakamlık, sağlık müdürlüğü ve aile politikaları il müdürlüğünün personelinin çok ileri düzeyde bir bağımlılık eğitimi veriyoruz. Bugün burada eğitim veren uzmanlar gerçekten bu konu ile ilgili marka isimler. Eğitimlerin ardından personel saha da görev alıp madde bağımlısı gençler ve aileleri ile irtibata geçerek sahada olan önemli bir boşluğu ortadan kaldıracaklar” diye konuştu.
Eğitim programı kapsamında katılımcılar; bağımlılık, alkol kullanım bozuklukları, alkol bağımlılığı, alkole bağlı akut, fiziksel/psikolojik problemler, tütün bağımlılığı, toplumsal sağlık, bırakma yöntemleri, madde bağımlılığının oluşmasına neden olan unsurlar ve teknoloji ile internet bağımlılığı gibi birçok konuda alanında uzman eğiticiler tarafından eğitim alacak.